Η Λάρισα φορά την οικολογική συνείδησή της

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ «ΧΤΥΠΑ» Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 16:09

Ένα… διαφορετικό φεστιβάλ θα πραγματοποιείται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στη Λάρισα. Για τρεις μέρες η καρδιά της μόδας της οικολογίας θα χτυπάει στη Λάρισα αφού σήμερα θα ανοίξει τις πύλες του το 2ο Eco Fashion Film Festival που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αφορά στην οικολογία της μόδας και οι οικολογικές ανησυχίες της μόδας αποτυπώνονται στο λεγόμενο Κίνημα Ηθικής στη μόδα (Εthical Fashion Μovement), το οποίο προωθεί ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά, ραμμένα σε φιλικά προς το περιβάλλον εργοστάσια, με ειδικές επιδείξεις μόδας και προσιτές τιμές.

 Στο πλαίσιο του 2ου Eco fashion film festival, θα προβληθούν 40 ταινίες μικρού μήκους με θέμα την οικολογία στη μόδα, θα γίνει εργαστήριο μεταποίησης ρούχων, εργαστήρια με θέμα «φορέσιμη τεχνολογία», «Business Growth for Successfull Fashion Professionals», «Sustainable Fashion and responsible Design», ανοιχτές συζητήσεις, παρουσίαση μόδας από οικολογικά υλικά και πολλές εκπλήξεις.

 Σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ, καθώς και fashion bloggers θα βρίσκονται στη Λάρισα σε μια συζήτηση που θα αφορά στο μέλλον της οικολογικής μόδας.

Οι προβολές θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» και στον πολυχώρο «Σεϋχέλλες» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ Θεσσαλίας τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός: «Φόρεσε την οικολογική σου συνείδηση. Από τη Λάρισα ξεκινάει μια ακτιβιστική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ένας νέος τρόπος οικολογικής συνείδησης που περνά μέσα από τη μόδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μας δίνουν αυτή τη χαρά να βγούμε μπροστά με ακτιβισμό, ο οποίος δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην κοινωνία. Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Το περιβάλλον είναι εκείνο το οποίο μας δίνει το δικαίωμα στη ζωή, το περιβάλλον είναι εκείνο που μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε αλλά και να τραφούμε.

Βέβαια όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο των δράσεων του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και των ανθρώπων του που είναι εκείνοι που κάνουν πράξη τη συλλογική ηγεσία. Δηλαδή να αποφασίζουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν. Εδώ αποφασίζουν οι άνθρωποι οι οποίοι και υλοποιούν ταυτόχρονα. Αυτό είναι το μήνυμα της εποχής».

Ντίνα Σδράλη, εκπρόσωπος της Art Fools: «Το Eco Fashion Film Festival είναι ένα φεστιβάλ το οποίο έχει να κάνει με την οικολογία στη μόδα. Αυτό το φεστιβάλ εντάσσεται στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο όλη τη διάρκεια του 2018 αποτελείται από διάφορα φεστιβάλ. Το μεγάλο που είναι ταινιών και τώρα ταινιών μόδας.

Το τριήμερο 1 έως 3 Νοέμβριου υπάρχουν πάρα πολλές εκδηλώσεις που αφορούν στη μεταποίηση ρούχων, για το πώς να μην πετάμε τα ρούχα μας όπου έχουμε στις Σεϋχέλλες ένα σεμινάριο. Το διαγωνιστικό κομμάτι με σαράντα ταινίες απ’ όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν με μόδα και οικολογία. Όλες οι προβολές γίνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

1η μέρα - Πέμπτη 1 Νοεμβρίου

- 16:30 - 17:30 Εργαστήρι μεταποίησης ρούχων - Σέβη Νικολούλη (Σεϋχέλλες)

- 17:00- 20:00 Διαγωνιστικό ταινιών μόδας (Γαλλικό Ινστιτούτο)

- 19:00-21:00 Παρουσίαση των φθινοπωρινών eco friendly vintage

στιλιστικών επιλογών από τις Gelasius και παράλληλα προβολές

βραβευμένων ταινιών από το Fashion film Festival Istanbul. (Σεϋχέλλες).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass