Εξύμνησαν την παράδοση και ιστορία της Κρήτης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ «ΜΠΟΣΚΑΡΔΑ ΚΑΙ ΣΚΑΡΝΕΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 22:08

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα σε βιβλιοπωλείο της πόλης το βιβλίο με κριτική ποίηση που φέρει τον τίτλο: «ΜΠΟΣΚΑΡΔΑ στέλνω στη χαρά με μια μαντινάδα ΚΑΙ δέχομαι ΣΚΑΡΝΕΜΑΤΑ απ’ όλη την Ελλάδα».

Οι συγγραφείς του βιβλίου κ. Δήμητρα Μπαρδάνη πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΟΣΥΛ μαζί με την Βασιλική Καρατάσιου-Τσιώλη, φιλόλογο-λογοτέχνιδα, ψηφιδογράφο και μέλος του συλλόγου ΕΛΟΣΥΛ απέδειξαν το συγγραφικό τους ταλέντο για ακόμη μια φορά, γράφοντας ένα ιδιαίτερο βιβλίο με δεκαπεντασύλλαβη μορφή το οποίο αποτελείται από κριτικές μαντινάδες. Οι δυο λογοτέχνιδες εμπνευσμένες από τον καθηγητή τους στιχουργό και συνθέτη της κριτικής ποίησης και μουσικής Γιάννη Λεκάκη, εξυμνούν την κριτική παράδοση την ιστορία της Κρήτης το πολιτισμό, την λεβεντιά, την δύναμη του έρωτα, της αγάπης και τα έθιμά τους, μέσα από όμορφες λέξεις και ποιητικές νότες.

Η γνωριμία των δυο καλλιτέχνιδων με τον μουσικό καθηγητή μουσικής κ. Λεκάκη ήταν «ευχή και χαρά μας» όπως ανάφερε η Δήμητρα Μπαρδάνη, εξηγώντας «αφού μετά από πολλές διορθώσεις του έμαθα να κυβερνώ το δεκαπεντασύλλαβο ιαμβικό στα ποιήματά μου, θέλοντας να περάσω μέσα από τους στοίχους μου την ομορφιά της Κρήτης, την ντοπιολαλιά τους ακόμη και την μεθυστική τους τσικουδιά. Θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα».

Η κ. Βασιλική Καρατάσιου-Τσιωλη δηλώνει με σιγουριά πως ποτέ δεν είναι αργά για τίποτε. Η κριτική λογοτεχνία της ασκούσε ιδιαίτερη έλξη από μικρή. Για τον εμπνευστή της κ. Λεκάκη αναφέρει πως «η ενθάρρυνσή του με οδήγησε στο σημείο όχι μόνο να γράψω μαντινάδα αλλά να ασχοληθώ επιτυχώς και με τα εννέα είδη της. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτέλεσε το κίνητρο για να γράψουμε μαντινάδες στο θεσσαλικό μας κάμπο».

Μετά τις ομιλίες των δύο συγγραφέων ακολούθησε χαιρετισμός του μουσικού και συνθέτη της κριτικής ποίησης Γιάννη Λεκάκη, ο οποίος έκλεισε την βραδιά με την λύρα του ερμηνεύοντας μελοποιημένα κριτικά ακούσματα, συνοδευόμενος από την κόρη του Νικολέτα στο τουμπερλέκι.

 

Βασιλική Πούλιου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass