Ο καρκίνος και ένα παράθυρο στη ζωή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓ. ΔΑΦΤΣΙΔΟΥ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 16:36

Ένα βιογραφικό μυθιστόρημα, ύμνος στη ζωή δύο γυναικών που νόσησαν από καρκίνο μαστού, μια μητέρα και μια κόρη βρίσκονται στον ίδιο δρόμο αλλά η καθεμιά ακολουθεί το δικό της μονοπάτι. Μια συγκλονιστική μαρτυρία της Αγγελικής Δαφτσίδου περιγράφει στις σελίδες του βιβλίου της «Παράθυρο στη ζωή».
Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο «Χατζηγιάννειο» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και τις εκδόσεις «Πνοή».


Η ψυχολόγος MSc-υπ. διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δήμητρα Παπαστεργίου κατά την ομιλία της για το βιβλίο τόνισε πως «ο καρκίνος αν και αποτελεί μια δημοκρατική νόσο που δεν κάνει διακρίσεις, είναι μια λέξη που ακόμη τρομάζει, μιας και συνεπάγεται τον θάνατο. Η Αγγελική Δαφτσίδου καταπιάνεται με αυτό το δύσκολο θέμα, καταθέτοντας τη δική της μαρτυρία, τόσο ως φροντιστής, όσο και ως ασθενής. Η μαρτυρία της αποτελεί χαστούκι για τον υγιή και αναδύει όλα τα συναισθήματα που εμφανίζονται σε αυτήν την εμπειρία. Θα έλεγε κανείς ότι η αφήγησή της αποτελεί μια διαδρομή σε όλο το εύρος των συναισθημάτων και των σταδίων που μετέρχεται ο ασθενής στην πορεία του για την αντιμετώπισή του».
Πέρα όμως από τις περιγραφές για τη νόσο, η συγγραφέας αναφέρεται και στην απώλεια «και το κάνει με τρόπο αφοπλιστικό, που είναι δύσκολο να μην εγείρει συγκίνηση στον αναγνώστη», σημειώνει η Δ. Παπαστεργίου για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «μέσα από έναν σπάνιο ρεαλισμό προσπαθεί και καταφέρνει να δώσει ένα μήνυμα σε όλους τόσο για την αξία της πρόληψης, όσο και την αξία της ψυχολογίας και του κοινωνικού δικτύου στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Αυτό που μένει να υλοποιηθεί είναι ο τρόπος που θα πρέπει η πολιτεία να χρησιμοποιήσει ώστε να μπορέσει ο καρκίνος να αντιμετωπιστεί διεπιστημονικά».
Για το βιβλίο μίλησε επίσης η θεατροπαιδαγωγός Κατερίνα Μπέκου υπογραμμίζοντας ότι «την Αγγελική την χαρακτηρίζει η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Στη ματιά, στο χαμόγελο, στη σκέψη, στον προβληματισμό, στο γέλιο, στα νεύρα. Μέσα από το βιβλίο της την ένιωσα να πονάει, να κλαίει, να πεισμώνει, να κουλουριάζεται από τον φόβο της, να ουρλιάζει, να αγαπάει, να αγαπιέται, να μην το βάζει κάτω, να μάχεται, να μοιράζεται».
Την εκδήλωση συντόνισε η Μαριέττα Λάμπρου, νομικός - διευθύντρια των περιοδικών femalevoice.gr και statusvoice.gr.
Την παρουσίαση έντυσε μουσικά ο Χρήστος Γκόρτσος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass