Ταξίδι στην κρητική γη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 16:00

Σαν έναν οδηγό παράδοσης και ιστορίας που μέσα από τις σελίδες του ταξιδεύει από γωνιά σε γωνιά τον αναγνώστη στην Κρήτη χαρακτήρισαν το βιβλίο του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη», οι ομιλητές κατά τη χθεσινή παρουσίασή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.  

Για τα συναισθήματα που προκαλεί το βιβλίο όταν ο αναγνώστης το κρατά στα χέρια του μίλησε η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευτυχία Καψαλάκη, «ξύπνησαν όλες μου οι αισθήσεις ταξιδεύοντας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου».

«Είναι ένα βιβλίο που περιέχει όλη την ιστορία της Κρήτης. Δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα παρά μόνο να το ζήσεις, να το βιώσεις, να το διαβάσεις, να το πάρεις στα χέρια σου, να ξεναγηθείς. Είναι ένα πόνημα καθώς περιλαμβάνει κομμάτια ιστορίας, πολιτιστικά, ανθρωπογεωγραφικά γενικότερα. Αποπνέει αγάπη για την Κρήτη», σημείωσε η περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου για να πάρει τον λόγο στη συνέχεια ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανός. «Μολονότι ο κ. Χατζηκωνσταντίνου είναι λογοτέχνης με την ακρίβεια ενός ιστορικού μας δίνει το περίγραμμα της ιστορίας της Κρήτης. Είναι ένας οδηγός για τον επισκέπτη στην Κρήτη χωρίς να αφήσει απείραχτο κάποιο θέμα», υπογράμμισε.

Ιστορία, πολιτισμό αλλά και διατροφή περιλαμβάνει το βιβλίο του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι ένα βιβλίο για τους Κρητικούς και γι’ αυτούς που αγαπάνε την Κρήτη. Την παρουσιάζει από τη γένεση της μέχρι το 2017 αυτό είναι το ιστορικό κομμάτι καθώς στο δεύτερο μέρος είναι η θεματική Κρήτη, όπως είναι η θρησκεία, ο πολιτισμός, η λογοτεχνία της, η μουσική της παράδοση και η κρητική διατροφή όπου εκεί συναντιέται η ελιά μαζί με το αμπέλι».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας Δημήτρης Δραγανιτάκης.   

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα Περήφανου και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Κιλελέρ, τον Σύλλογο Κρητικών Λάρισας «Ο Ψηλορείτης», τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο «Άνεμος».

Αποσπάσματα διάβασε η θεατρική συγγραφέας – ηθοποιός Κατερίνα Χατζημαρκάκη. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass