Μπέρτολτ Μπρεχτ: Επίκαιρος όσο ποτέ

ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 16:01

Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από τη γέννηση του Μπρεχτ ο Δήμος Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, οι Λέσχες Πολιτισμού διοργανώνουν σήμερα στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας μουσικοθεατρική εκδήλωση-αφιέρωμα.

«Επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα ο Μπρέχτ», υπογράμμισε η εντεταλμένη σύμβουλος για το «Χατζηγιάννειο» και τις Λέσχες Πολιτισμού Δέσποινα Αράπκουλε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές της εκδήλωσης. «Στον σημερινό κόσμο του ίντερνετ και της πληροφορίας υπάρχει αγραμματοσύνη», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Σούλτης για να συμπληρώσει ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση από τις Λέσχες Πολιτισμού και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, είναι μια παραγωγή που εργάστηκαν από το μεράκι τους πολλοί άνθρωποι και τέλος είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση».

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Δημήτρης Καρβούνης με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, του μουσικού συνόλου «Ενωδεία» και της μεσοφώνου Αμαλίας Σδρόλια. «Επέλεξα τη μουσική που έγραψε για την παράσταση “Ο κύκλος με την κιμωλία” ο Λαρισαίος Βασίλης Τενίδης. Πρόκειται για σουίτα βασισμένη στη σκηνική μουσική που γράφτηκε για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπρεχτ, σε ελληνική απόδοση του Οδυσσέα Ελύτη, για την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου το 1983. Μάλιστα ήταν η πρώτη παράσταση του Θεσσαλικού ως ΔΗΠΕΘΕ», σημείωσε ο κ. Καρβούνης.

Τη σκηνοθεσία της μουσικοθεατρικής εκδήλωσης έχει ο Βαγγέλης Κολώνας ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με την εκδήλωση ότι «είχα στα χέρια μου ένα τεράστιο υλικό που έπρεπε να δαμάσω και να το αποδώσω με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει και ψυχαγωγική μορφή. Τα ποιήματα που διαλέξαμε είναι πολιτικά και κοινωνικά είναι όμως τόσο επίκαιρα σαν να γράφτηκαν σήμερα».

Θεατρικό αναλόγιο θα διαβάσει η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου στο μονόπρακτο του Μπρεχτ «η Εβραία» και οι Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Κολώνας θα διαβάσουν ποιήματα του Μπρεχτ, ενώ η συνθέτρια Ράνια Τσοχατζή έχει μελοποιήσει δύο ποιήματα του Μπρεχτ σε απόδοση Θοδωρή Κανάκη. Θα ακολουθήσει συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Μπ. Μπρεχτ στην οποία θα τραγουδήσουν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου. Θα παίξουν οι μουσικοί Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα).

Στο φουαγιέ του Ωδείου θα υπάρχει έκθεση των εικαστικών των Λεσχών Πολιτισμού και έκθεση βιβλίου με έργα του Μπρεχτ.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass