«Γέννηση», «Νανούρισμα» και «Εξορία»

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡ. ΜΠΕΚΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2018 15:03

Ο συνθέτης Ευριπίδης Μπέκος που συνέθεσε ειδικά για «Το Δέντρο» τρία νέα συμφωνικά έργα δήλωσε στην «Ε»: «Για τη μουσικοχορευτική παράσταση “Το Δέντρο” είχα τη χαρά και την τιμή να συνθέσω τρία νέα συμφωνικά έργα, για σοπράνο και ορχήστρα πάνω σε κάποια πολύ όμορφα ποιήματα της Αναστασίας Μανώλη, τα οποία γράφτηκαν για αυτήν την παράσταση, όπως και τα νέα μουσικά έργα.

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον και πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα όπου θα ακουστούν έργα συνθετών κλασικού, ρομαντικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου, η πρόκληση ήταν τα νέα έργα που θα γραφτούν να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ όλων αυτών των εποχών και των διαφορετικών αισθητικών σχολών.

Έτσι λοιπόν, τα έργα “Γέννηση”, “Νανούρισμα” και “Εξορία” είναι γραμμένα με την προοπτική της εναρμόνισης όλων αυτών των ηχοχρωμάτων αναδεικνύοντας παράλληλα τον λυρισμό των ποιημάτων αλλά και τη δυναμική της συμφωνικής ορχήστρας. Τις τρεις άριες ερμηνεύει εξαιρετικά η σοπράνο Δέσποινα Πούρικα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης διεξόδου προς το μέλλον στο έργο “Γέννηση” στην έναρξη της παράστασης πραγματοποιείται ένας συνδυασμός ηλεκτρονικού και συμφωνικού ήχου.

Τέλος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα έργα αυτά λειτουργούν ως αρωγοί της δραματουργικής εξέλιξης της παράστασης όπου σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα του προγράμματος και παράλληλα με τη σκηνική δράση ο θεατής ουσιαστικά γίνεται μέτοχος ενός χορογραφημένου μουσικού ταξιδιού που ξεκινάει τον 18ο αι. και φτάνει στο 2018».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass