Ψηφιακές δεξιότητες σε επαγγελματίες Μουσείων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 16:02

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει και του Συλλόγου ο Ιπποκράτης στη Λάρισα, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Η διαχείριση της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και οι ψηφιακές δεξιότητες για τους επαγγελματίες του Μουσείου», σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ώρες: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ., στο Διαχρονικό Μουσείο.  

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Mu.SA – Museum Sector Alliance, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Erasmus+/Sector Skills Alliance, το οποίο συντονίζεται από την ερευνητική ομάδα DAISSy, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σκοπός του έργου είναι να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην τυπική εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ένα χάσμα που έχει προκύψει λόγω της ολοένα αυξανόμενης εισόδου των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας (ICT) στον χώρο των μουσείων και τη συνακόλουθη εμφάνιση νέων ειδικοτήτων. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει συνολικά 11 εταίρους από 4 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο), με συντονιστή το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κύριο Αχιλλέα Καμέα, Καθηγητή ΣΘΕΤ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στόχος της Ημερίδας είναι να παρουσιαστεί το Mu.SA, τα ερευνητικά αποτελέσματα και οι δραστηριότητές του έργου καθώς επίσης και οι υφιστάμενες προοπτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ψηφιακές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες για μουσειολόγους, επαγγελματίες του πολιτισμού και φοιτητές αλλά και η εφαρμογή αυτών σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης, θα παρουσιαστούν ομιλίες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους πολιτιστικούς οργανισμούς της Λάρισας και των Εφορειών Αρχαιοτήτων των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων σε θέματα όπως η χρήση των νέων τεχνολογιών, η διαχείριση της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μουσειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και οργανισμούς, εκπαιδευτές, καθηγητές και παρόχους κατάρτισης, ερευνητές, φοιτητές και αποφοίτους σχετικών τμημάτων καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον χώρο του πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass