ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΤΟ 7ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ

Αντάμωμα απόδημων Θεσσαλών, με απουσίες αλλά και ελπίδα

* Συνδύασαν πολιτισμό με επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 22:45

 

Με απουσίες πολλών ομογενών από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, που ακύρωσαν την άφιξή τους στη Λάρισα, εξ αιτίας των πολιτικών εξελίξεων, έκλεισε χθες το διήμερο Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.

Ειδικότερα χθες οι απόδημοι Θεσσαλοί, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να δώσουν το «παρών» και να υλοποιήσουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό του ανταμώματός τους, που γίνεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος του συνεδρίου τους, παρακολούθησαν θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Αχιλλίου και ακολούθως ξεναγήθηκαν στα αρχαία μνημεία της Λάρισας, αλλά και σε εστίες πολιτισμού της, όπως ο «Μύλος του Παππά» και η Δημοτική Πινακοθήκη.

Εν συνεχεία μετέβησαν στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» όπου πραγματοποίησαν την καθιερωμένη συνέλευσή τους, στη διάρκεια της οποίας, έκαναν απολογισμό της δράσης που αναπτύσσουν οι απόδημοι Θεσσαλοί, αλλά και των όσων πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου, αισιοδοξώντας ότι όλα θα πάνε καλά για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιο Βόμπρα «Το συνέδριο –αντάμωμα των Θεσσαλών, πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα, και βέβαια αυτό επηρέασε και τη συμμετοχή των μελών μας, ανά τον κόσμο, καθώς ένα μεγάλο μέρος τους δεν κατάφερε να έρθει.

Ευχόμαστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μόνο αν είμαστε μονιασμένοι...».

Ο κ. Βόμπρας, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, απαντώντας στο ερώτημα ποια εικόνα έχει ο γερμανικός λαός για την Ελλάδα, βάσει όσων βιώνει στον τόπο που ζει, απαντά: «Δεν έχουν καλή εικόνα για τους Έλληνες και βέβαια αυτό έχει αντίκτυπο και στη δική μας ζωή εκεί, και στη δουλειά των ελεύθερων επαγγελματιών...».

ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος του διήμερου ανταμώματος που είχε γενικό θέμα «Θεσσαλικός Πολιτισμός και Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες», προχθές το βράδυ στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας, το οποίο συγκεκριμένα παρουσίασε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Θεσσαλίας.

Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανταμώματος Θεσσαλών διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass