«Το καταφύγιο του Οδυσσέα» στην Κροατία

Η ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΓΩΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 15:22

Πριν από λίγες μέρες στο πολιτιστικό κέντρο Babino Polje στο νησί Μλιετ στην Κροατία, έκανε την έναρξη και επίσημα το διεθνές λογοτεχνικό πρόγραμμα κυκλικών διαμονών «Το καταφύγιο του Οδυσσέα». Το πρόγραμμα ξεκινά με τη συμμετοχή τριών χωρών, Ελλάδα με την πόλη της Λάρισας, η Σλοβενία με τη Λουμπλιάνα και η Κροατία με το νησί Μλιετ. Αφορά στη λογοτεχνική επικοινωνία νέων ποιητών και την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να παράξουν λογοτεχνικό έργο σε διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα διά μέσου της φιλοξενίας των ποιητών στις τρεις πόλεις.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο συγγραφέας και εκδότης της Sandorf, Κροατία Ivan Srsen, η συγγραφέας και περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο ποιητής και εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Θράκα» Θάνος Γώγος, η πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Σλοβενίας και καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Σλοβενίας Aksinja Kermauner, και η συντονίστρια της Εταιρείας Συγγραφέων Σλοβενίας, Agata Simenc. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος του Μλιετ, Divo Market, εκπρόσωποι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και αρκετοί κάτοικοι του νησιού.
Η Ελένη Αναστασοπούλου στην εισήγησή της παρουσίασε το σημαντικό πολιτιστικό προφίλ της Λάρισας, προκαλώντας το ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην πόλη. Έκλεισε, με την παιδαγωγική κι εκπαιδευτική διάσταση του εγχειρήματος και με αναφορές στο ποίημα του Καβάφη Ιθάκη με αφορμή τον τίτλο του πρότζεκτ «Το καταφύγιο του Οδυσσέα».
Ο ποιητής Θάνος Γώγος εκπροσωπώντας τη νέα γενιά των ποιητών της χώρας μας, μίλησε για την ιδιαιτέρως υποστηρικτική στάση του Δήμου της Λάρισας απέναντι στους νέους λογοτέχνες και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και για την εμψυχωτική και ενισχυτική διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε στη δράση του λογοτεχνικού περιοδικού «Θράκα» και την προβολή διά μέσου του περιοδικού, νέων αλλά και καταξιωμένων λογοτεχνών.
Ο πρώτος φιλοξενούμενος λογοτέχνης στο Μλιετ, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος παρουσίασε το έργο του στο ακροατήριο σε μια συνομιλία σε τρεις γλώσσες Ελληνικά-Κροατικά και Αγγλικά με τον συγγραφέα και μεταφραστή Mirco Bozic. Η ημερίδα έκλεισε σε κλίμα αισιοδοξίας, ικανοποίησης και προσδοκιών για τα πολιτιστικά και επικοινωνιακά αποτελέσματα μεταξύ των λογοτεχνών αλλά και ανάμεσα στις τρεις -αρχικά- πόλεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass