Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τον «Αχ. Αχίλλιο»

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο μητροπολίτης Ιερώνυμος

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2018 16:05

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο Άγιος Αχίλλιος» δόθηκε προχθές Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Τρία χορωδιακά σχήματα απέδωσαν επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους, επιλεγμένους τόσο από την Προεόρτια υμνογραφία, όσο και από την υμνογραφία της ημέρας των Χριστουγέννων. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία 10 χρόνια, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κατά τη χριστουγεννιάτικη συναυλία του ερμηνεύει και μέλη που δεν είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό, αναδεικνύοντας σταδιακά όλο τον υμνογραφικό πλούτο της εορτής των Χριστουγέννων, κάτι που γίνεται ευχάριστα αποδεκτό από τους φιλόμουσους ακροατές.

Τις Χορωδίες θα διηύθυναν ο διευθυντής της Σχολής κ. Ηλίας Παπαδόπουλος και οι καθηγητές Γεώργιος Ζήσης, Χριστόφορος Καρυώτης και Ανδρέας Καλογιάννης.

Στην εκδήλωση έγινε και η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής στους επιτυχόντες φοιτητές του προηγούμενου Ακαδημαϊκού έτους.

Τους ύμνους προλόγισε ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τάσιος, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass