ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ανοιχτές οι πόρτες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2015 8:00

 

 

Παιδιά όλων των ηλικιών ανοίγουν την πόρτα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ και συμμετέχουν με διαρκή ενθουσιασμό και πολλές νέες συμμετοχές στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας. Παιδιά έφηβοι και ενήλικες ανοίγοντας την πόρτα της Βιβλιοθήκης ανακαλύπτουν πως: Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη!...και συμμετέχουν στις δράσεις μετατρέποντας κάθε φορά τη Βιβλιοθήκη σε κάτι διαφορετικό!

Την προηγούμενη εβδομάδα μετατράπηκε:

Τη Δευτέρα σε ραφείο λέξεων. Η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Πόπη Ρεβήσιου, με τη βοήθεια του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου ‘Ο ραφτάκος των λέξεων’ προσέγγισε τα παιδιά και τα βοήθησε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από λέξεις γραμμένες με πολύχρωμες κλωστές πάνω σε κομμάτια υφάσματος.

Την Τρίτη σε καταφύγιο φανταστικών φίλων! Η παραμυθού – θεατρολόγος Λένα Χαϊδούτη ανακάλυψε όλους τους φανταστικούς φίλους που είναι κρυμμένοι στα βιβλία της Βιβλιοθήκης αλλά κι αυτούς που τα παιδιά έφεραν μαζί τους συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι θησαυρού.

Την Τετάρτη παιδιά ηλικίας ως 11 ετών αλλά και μία δυναμική ομάδα εφήβων ανέβηκαν στη μηχανή του χρόνου και μεταφέρθηκαν στο μέλλον! Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά με τη βοήθεια της καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας Πολυτίμης Βάρσου μέσα από παιχνίδια φαντάστηκαν το μέλλον τους, τα οικήματα, τα ρούχα, το φαγητό, τις εφευρέσεις τους και αποτέλεσαν την ομάδα που συμμετείχε στο debate των εφήβων ψηφίζοντας τη καλύτερη γι’ αυτούς Βιβλιοθήκη.

Η ομάδα των εφήβων με τη βοήθεια της Λίνας Μουσιώνη, αρχαιολόγου Δρ. Λαογραφίας και συγγραφέα παιδικών βιβλίων προσέγγισαν το κείμενο του Umberto Eco ‘de biblioteca’ και επιχειρηματολόγησαν σε ένα αξιοπρεπέστατο debate με θέμα την ανάγκη ύπαρξης παραδοσιακής ή ψηφιακής βιβλιοθήκης στο μέλλον. Η απόφαση των μικρών φίλων της Βιβλιοθήκης γέμισε αισιοδοξία και χαρά όλους γιατί ήταν τρανή απόδειξη πως τα παιδιά περνάν τόσο καλά στη Βιβλιοθήκη που θέλουν να τη διατηρήσουν όπως είναι!

Την Πέμπτη, όπως και κάθε Πέμπτη όλο το καλοκαίρι μια μεγάλη παρέα παιδιών μοιράστηκαν στιγμές γέλιου, διασκέδασης και σκέψης παίζοντας με τους φίλους τους επιτραπέζια παιχνίδια.

Την Παρασκευή η Βιβλιοθήκη μετατράπηκε για μία ακόμη φορά σε αρωματικό κήπο. Μικρής ηλικίας παιδιά γνώρισαν το βιβλίο του Eric Carl «Το σποράκι ταξιδεύει» και ταξίδεψαν με μουσική, χορό και πολλές κατασκευές μαζί του!

Το πρόγραμμα για σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

11 π.μ. - 1 μ.μ., για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αρωματικός κήπος

Αυτό το καλοκαίρι η βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κήπο. Φυτεύουμε και φροντίζουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια που τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Στη σημερινή συνάντηση η συγγραφέας κ. Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου γνωρίζει στα παιδιά ένα παραδοσιακό παραμύθι τη ‘Δαφνοκουκουσιά’. Τα παιδιά εξοικειώνονται με την παράδοση και τη λαογραφία και προσέχουν τα φυτά που έχουν φυτέψει είτε τα ίδια ή οι φίλοι τους που συμμετείχαν σε προηγούμενη δράση.

Αξίζει να τονιστεί πως τη φροντίδα των φυτών έχουν αναλάβει προσωπικά και αποκλειστικά οι μικροί κηπουροί της Βιβλιοθήκης οι οποίοι πιστοί στα ραντεβού τους έρχονται στη Βιβλιοθήκη σχεδόν σε καθημερινή βάση για να περιποιηθούν τα φυτά.

Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Λόγω της μεγάλης διάθεσης συμμετοχής των παιδιών, δίνεται προτεραιότητα δήλωσης ενδιαφέροντος στα παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410-531973.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass