«Τελευταία αφήγηση» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 16:01

Έχουν ήδη παρέλθει 16 χρόνια από την αρχική έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα στο νέο κτίριο της Πινακοθήκης στη Νεάπολη της Λάρισας και αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση η ανάγκη της ανανέωσης του τρόπου παρουσίασης της συλλογής.

Η απόφαση της επανέκθεσης εντάσσεται σε έναν γενικότερο επανασχεδιασμό της στρατηγικής γύρω από το ρόλο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα τα τελευταία χρόνια, συνδέεται με μια αντίστοιχη ενεργοποίηση του προγράμματος εκθέσεων και εκδηλώσεων του ιδρύματος, εξωστρεφή πολιτική συνεργασιών με στόχο να επιτελείται ουσιαστικά ο ιδρυτικός σκοπός της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, να αναδεικνύεται το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης, να προσελκύει το κοινό διατηρώντας ενεργό το ενδιαφέρον του και να εξελίσσεται σύμφωνα με τα νέα μουσειολογικά δεδομένα.
Έχει επίσης συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να αξιοποιηθεί το πλούσιο απόθεμα της Συλλογής Κατσίγρα με πιο σύγχρονα, ευφάνταστα και διαδραστικά εργαλεία, έτσι ώστε να επικαιροποιήσει τη σημασία του για το τοπικό και όχι μόνο κοινό των επισκεπτών.
Στο πλαίσιο της επανέκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα και με αφορμή το «κλείσιμο» των αιθουσών στις 14 Ιανουαρίου 2019 για την προετοιμασία της επανέκθεσης, που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη, η ΔΠΛ-ΜΓΙΚ διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και τους καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, μεθαύριο Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στους χώρους της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα.
Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση θα επιλέξουν ένα από τα έργα –σταθμούς της Μόνιμης Συλλογής, για να το παρουσιάσουν στο κοινό. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει σύντομη αναφορά στο συγκεκριμένο έργο και στον δημιουργό του, καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους ο κάθε εικαστικός επέλεξε αυτό το έργο. Η παρουσίαση θα διανθιστεί από τη συνοδεία μουσικής με κομμάτια μουσικής μπαρόκ, κλασικής μέχρι και τη σύγχρονη μουσική από διάφορες χώρες του κόσμου.
Τα κομμάτια θα εκτελέσουν οι μουσικοί Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο) και Στέλιος Χαρός (κιθάρα).
*Οι τελευταίες ανοιχτές ξεναγήσεις, ελεύθερες για το κοινό, στη Μόνιμη Συλλογή θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και ώρες 11:30 π.μ. και 6.30 μ.μ. και αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 11:30 π.μ. Τις ξεναγήσεις θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Χριστάκης ιστορικός της Τέχνης – εικαστικός. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass