Τελευταία ξενάγηση στα έργα της Συλλογής Κατσίγρα

Μετά από 16 χρόνια αποκαθηλώνονται και η Δημοτική Πινακοθήκη ετοιμάζεται για επανέκθεση την άνοιξη

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2019 15:24

Την τελευταία τους ιστορία αφηγήθηκαν οι πίνακες της Συλλογής Κατσίγρα που από σήμερα Δευτέρα δεν θα κοσμούν τους τοίχους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, αφού οι αίθουσες που τους φιλοξενούν κλείνουν και θα ανοίξουν πάλι την άνοιξη, στο πλαίσιο της στρατηγικής του μουσείου για αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης και ανανέωσης του τρόπου παρουσίασης της συλλογής.

Στο πλαίσιο αυτό προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ξενάγηση σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και τους καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ.

Οι εικαστικοί που συμμετείχαν είχαν επιλέξει ο καθένας ένα από τα έργα –σταθμούς της Μόνιμης Συλλογής, και το παρουσίασαν στο κοινό εξηγώντας γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο έργο, ενώ παράλληλα η παρουσίασή τους περιελάμβανε σύντομη αναφορά στο συγκεκριμένο έργο και στον δημιουργό του. Η παρουσίαση διανθίστηκε από τη συνοδεία μουσικής με κομμάτια μουσικής μπαρόκ, κλασικής, μέχρι και σύγχρονη μουσική από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα κομμάτια εκτέλεσαν οι μουσικοί Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο) και Στέλιος Χαρός (κιθάρα).

Σήμερα Δευτέρα θα γίνει η αποκαθήλωση των έργων, κλειστή για το κοινό, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων και προέδρου της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ κ. Απόστολου Καλογιάννη, της αντιπροέδρου κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα». Για λόγους συμβολικούς ο κ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ θα κηρύξει την έναρξη της διαδικασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass