Λαμπρή βραδιά του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΒΑΛΣ ΚΑΙ ΠΟΛΚΕΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 16:02

Μια μαγευτική βραδιά έζησαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Εδώ και χρόνια, ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας έχει καθιερώσει να έχει βιενέζικο πρόγραμμα στην εκδήλωση κοπής της πίτας. Ηταν πραγματική απόλαυση για τους παρισταμένους να ακούνε πασίγνωστα βαλς και πόλκες όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη του Στράους. Τα βαλς του Γιόχαν Στράους, του Μπραμς και του Σούμπερτ ακούστηκαν χρωματισμένα με τις υπέροχες φωνές της σοπράνο Μαρίας Μπατσή, της μέτζο σοπράνο κολορατούρα Βάνας Μάνη και των μαθητών της τάξης Μονωδίας του ΔΩΛ Μαρίας Νταρακλίτσα, Δημήτρη Λαπούση και Χρήστου Παπαγεωργίου, συνοδεία 20μελούς ορχήστρας με εκλεκτούς μουσικούς, που γέμισαν με μαγικές μελωδίες την ατμόσφαιρα, σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο μαέστρος Χρ. Κτιστάκης. Χόρεψαν βαλς η Χριστιάνα Μουζαβερέ και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος σε χορογραφίες της Αθηνάς Μανώλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου κ. Νέλλης Βασβατέκη, η οποία, αφού έκανε έναν απολογισμό της περσινής συμφωνικής χρονιάς, απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίζουν το έργο της ορχήστρας και του Συλλόγου και κατέληξε λέγοντας «Υπέροχο καταφύγιο ψυχής είναι η μουσική. Οι θρησκείες, τα χρώματα, οι πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά η μουσική μάς ενώνει. Οι ευχές μας ας συνοδεύσουν το έργο της Συμφωνικής μας Ορχήστρας για να συνεχίσει να μας προσφέρει εσωτερική αγαλλίαση που η καθημερινότητα πεισματικά μας στερεί».

Λόγια αγάπης, εκτίμησης και αναγνώρισης του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος, ακούστηκαν από τον δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κ. Νικ. Καλτσά. Ο μαέστρος κ. Χρ. Κτιστάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Ορχήστρας που θα επακολουθήσει. Τη βασιλόπιττα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δεληχρήστος και το φλουρί έτυχε στο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Γεώργιο Χατζούλη και αντιστοιχούσε σε ένα μενταγιόν με απεικόνιση την άρπα, το σύμβολο του Δημοτικού μας Ωδείου.

Την υπέροχη αυτή βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και η επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου κ. Μάρ. Ξηρομερίτης, ο καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Στεφανίδης, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθ. Καρατόλιας και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass