Ξενάγηση στην έκθεση «Ελπίδα και Πίστη»

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 15:26

Η Θεσσαλία του 16ου αιώνα αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση «Ελπίδα και Πίστη» του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Τι συνέβη το 1540 και ο πυρετός των ανακαινίσεων απλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλα τα μοναστήρια της Θεσσαλίας; Πώς συγκεντρώθηκαν τόσα κεφάλαια στις πόλεις και την ύπαιθρο; Τι συμπεριφορά επιφύλαξαν οι Οθωμανοί απέναντι στους μοναχούς των Μετεώρων; Πώς συνδέεται ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής με τον οικουμενικό πατριάρχη Ιερεμία και τους μητροπολίτες Λαρίσης Βησσαρίωνα και Νεόφυτο;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση στη νέα περιοδική έκθεση, η οποία συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικά έργα του 16ου αιώνα από τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και τη μονή Δουσίκου, την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα και την Αγιά, ευγενική παραχώρηση των Μητροπόλεων της Θεσσαλίας. Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με το ίδιο θέμα, ανοιχτή στο κοινό.
Οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση έχουν προγραμματιστεί στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρα 12 το μεσημέρι. Αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και τις Παρασκευές 1 και 15 Φεβρουαρίου, καθώς και τις Κυριακές 10 και 17 Φεβρουαρίου.
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.
Είσοδος με το εισιτήριο του μουσείου 2 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass