Η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας στο Νις της Σερβίας

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 11:47

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΧΡΩΜΑΤΑ» ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Αναχώρησε τα ξημερώματα της Πέμπτης για το Νις της Σερβίας η αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, προκειμένου να πάρει μέρος σε Διεθνές Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά «χρώματα».

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου έως την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας συμμετέχει στο 8ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Νις, το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας και ο Δήμος της πόλης του Νις, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία της CIOFF.

Στο Νις, στη γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χορευτές της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας, την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θράκη. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από χορευτικές παραστάσεις και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους καθώς και ξεναγήσεις στην όμορφη πόλη του Νις, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας.

Παρά τις δύσκολες ημέρες και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, ο δραστήριος Ελασσονίτικος σύλλογος…αποφάσισε και «τόλμησε» να ταξιδέψει στη γειτονική χώρα και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού και της παράδοσης μας σε ένα διεθνές φεστιβάλ, ιδίως αυτή την εποχή, που η χώρα μας…απειλείται από γνωστούς και άγνωστους εχθρούς και «φίλους».

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών στο Νις, εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν και μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από τις χώρες Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται τα ίδια τα έξοδα της αποστολής στη Σερβία.

Η Ελασσονίτικη αποστολή αναμενόταν στο Νις της Σερβίας τις μεσημβρινές ώρες, ενώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το βράδυ της Πέμπτης, περιελάμβανε εναρκτήρια παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, την πανηγυρική τελετή έναρξης του φεστιβάλ και την πρώτη εμφάνιση του Ελασσονίτικου συγκροτήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass