Καπεταναίοι, κλέφτες και αρματολοί!

ΤΟ ΚΟΜΙΚ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ Θ. ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 15:29

Αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας θα γίνει η παρουσίαση του κόμικ άλμπουμ του Ελασσονίτη Θανάση Καραμπάλιου: «1800: 1. Πατέρας».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Νικόλ Λεβέντη, ιστορικός τέχνης, ο Πάνος Ζάχαρης γελοιογράφος και δημιουργός κόμικς, ο ίδιος ο δημιουργός του άλμπουμ Θανάσης Καραμπάλιος καθώς και ο εκδότης της Jemma Press, Λευτέρης Σταυριανός. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.


Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο από τη σειρά κόμικ του Θανάση Καραμπάλιου 1800, μια δουλειά εμπνευσμένη από τους πρωταγωνιστές της επανάστασης του 1821, τους κλέφτες και τους αρματολούς, θυμίζοντας κάτι από τις περιπέτειες του Μπλεκ, του Λοχαγού Μαρκ, του Όμπραξ κι άλλων πιστολέρηδων του “ρομαντικού” 19ου αιώνα.
Πρωταγωνιστής είναι ο Δήμος Καραμάνος, ένας οικογενειάρχης που ζει ήσυχα με την οικογένειά του σε ένα χωριουδάκι της Ελασσόνας..
Γράφει στην εισαγωγή του ο ιστορικός τέχνης Πάνος Ζαχαρής:
«Ο Δήμος Καραμάνος είναι ένας οικογενειάρχης και ζει ήσυχα, μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε τους παιδιά σε ένα χωριουδάκι της Ελασσόνας. Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν του, καλά-καλά ούτε οι ίδιοι του οι γιοι. Όταν όμως ένας αγγελιοφόρος του φέρνει μήνυμα από έναν καπετάνιο που τον καλεί ξανά στη δράση, ο Καραμάνος θα πρέπει να αποφασίσει αν τελικά η ζωή που θέλει είναι αυτή του ραγιά ή του κλέφτη!»
«...οι πρωταγωνιστές της περιόδου, οι καπεταναίοι, οι κλέφτες και οι αρματολοί, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γοητεία από τους πολυσκιτσαρισμένους ντεσπεράντο και τους σκοτεινούς παρανόμους των μαύρων ευρωπαϊκών δασών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass