Φεστιβάλ-θεσμός «Ο Αη Βασίλης που άργησε μια μέρα»

ΠΛΗΘΟΣ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2019 16:00

Συνέντευξη Τύπου για ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό φεστιβάλ που φέτος κλείνει τα δέκα του χρόνια συνεχούς κι αδιάλειπτης παρουσίας δόθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.

Ο λόγος για το «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» που στόχο έχει φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα χωρίς -ή με ελάχιστο- κόστος, στηριζόμενα στον εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου να προσφέρει ο καθένας από το υστέρημά του τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας. Τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας που σημείωσε ότι «Δέκα χρόνια, δέκα εκδηλώσεις ”Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα”. Είναι η δέκατη εκδήλωση που σημαίνει ότι είναι ένας γερός θεσμός. Είναι δε δυνατός θεσμός γιατί βασίζεται στην αλληλεγγύη, στον πολιτισμό, και σε όλα αυτά που μπορεί να δώσει ο πολιτισμός στους πολίτες. Θέλω να συγχαρώ όλους τους φορείς που συμμετέχουν στις πολλές εκδηλώσεις και τις διοργανώνουν και να τονίσω ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ακολούθησε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Νανά Μαυραντζά που επισήμανε ότι «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας ο Δήμος να στηρίζει αυτό τον θεσμό, τη Μητρόπολη και τον μητροπολίτη που δέχεται να μιλήσουμε για ένα ζήτημα, όπως τη φιλανθρωπία που στα χρόνια μας τείνει να είναι και παρεξηγήσιμος όρος. Στόχος του Φεστιβάλ ήταν και είναι να οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς μπάτζετ, στηριζόμενοι στον εθελοντισμό των συμμετεχόντων ή με ελάχιστα μόνο χρήματα που θα δημιουργήσουν πολιτιστικά δρώμενα διαφορετικού είδους, έχοντας πάντα δωρεάν την είσοδο και όποιος μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε να βοηθηθούν τα συσσίτια της πόλης».

 Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατήρ Βαρθολομαίος σημείωσε ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ως κατ’ εξοχήν χώρος άσκησης της φιλανθρωπίας δεν θα μπορούσε να είναι απούσα όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας. Βέβαια η εκκλησία δεν περίμενε μόνο την περίοδο της οικονομικής κρίσης για να προσφέρει την αγάπη της, αφού η φιλανθρωπία είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ποιμαντικής δραστηριότητας. …Ο Σύλλογος Αργιθεατών, ο Σύλλογος Ποντίων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ιερώνυμο σχετικά με τη φιλανθρωπία της εκκλησίας την περίοδο της οικονομικής κρίσης που θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ.».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια και επειδή το Θεσσαλικό Θέατρο είναι ένας χώρος εμβληματικός για τη Λάρισα δεν θα μπορούσε να λείπει από κάτι που έχει χτιστεί τα χρόνια της κρίσης αλλά αφήνει και μια παρακαταθήκη και για τα επόμενα χρόνια το πώς υπάρχει ένα πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και σκέψης για τον άλλο. Το Θεσσαλικό θα είναι πάντα παρόν σ’ αυτές τις προσπάθειες».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Νίκος Καλτσάς σημείωσε ότι «Το Δημοτικό Ωδείο δεν θα μπορούσε να μην ανοίξει την αγκαλιά του και να υποδεχθεί μία τέτοια εκδήλωση. Είμαστε χαρούμενοι που θα υποδεχθούμε ως οικοδεσπότες και εύχομαι ”Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα” να γνωρίσει την επιτυχία».

Στη συνέντευξη Τύπου για τον θεσμό του «Αη Βασίλη άργησε μια μέρα» μίλησαν ο αστυνομικός Ηλίας Αναγνώστου εκ μέρους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΔΕΥΑΛ Αχιλλέας Μητράκος και η υπεύθυνη της Χορευτικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου «Θέμις εν χορώ» κ. Κλαίρη Τσιτηρίδου, ενώ παρευρέθηκαν ο αντοπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεάτων ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» Κωνσταντίνος Σιατραβάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και πρόεδρος ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δικηγόρων Λάρισας Αθανάσιος Μαμάκος, ο πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας, η πρόεδρος του Συλλόγου περιοχή Σταθμού «Φίλων ο Λαρισαίος» Ειρήνη Ανθοπούλου, η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» Ηλίας Αθαναϊλίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας Παναγιώτης Κατσαρός, εκπρόσωπος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας Ανδρέας Νέστορας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass