«Έκθεση ανάδειξης της θεσσαλικής ταυτότητας»

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2019 16:02

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας με αφορμή την πρώτη του εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Η έκθεση που έχει ως θέμα «Ο τόπος και οι άνθρωποι» θα εγκαινιαστεί μεθαύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με τις ώρες επισκέψεως να είναι καθημερινά από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ντίνος Κόκκινος τόνισε ότι «Ως πρώτη εκδήλωση επιλέξαμε μία έκθεση Ζωγραφικής ακριβώς για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η θέση της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών στη νεοελληνική ζωγραφική και για να αναδείξουμε ξανά τη γνήσια θεσσαλική ταυτότητα σε εποχές γενίκευσης και αισθητικής ισοπέδωσης». Η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη σημείωσε ότι «Το Γαλλικό Ινστιτούτο θα είναι αρωγός στις δράσεις του Συνδέσμου πολλώ δε μάλλον αυτές που αφορούν στον τόπο μας».

Ομιλητής στα εγκαίνια θα είναι ο κ. Αποστόλης Πίτσαβος, επί δωδεκαετία Πρόεδρος της Πινακοθήκης Καρδίτσας και από τους πλέον ειδικούς σε θέμα της Τέχνης.

Η Έκθεση περιλαμβάνει γνωστά αλλά και σπάνια έργα Θεσσαλών κυρίως ζωγράφων, μερικά από τα οποία θεωρούνται κορυφαία για τη νεοελληνική ζωγραφική. Τα έργα συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας και προέρχονται από προσωπικές συλλογές μελών του, αλλά και από ζωγράφους οι οποίοι ευγενικά παραχώρησαν έργα τους για τις ανάγκες της έκθεσης.

Ειδικότερα, θα εκτεθούν σαράντα έργα είκοσι ενός ζωγράφων, των: Δημήτρη Γιολδάση, Αγήνορα Αστεριάδη, Γιώργου Γούλα, Γιάννη Παπαϊωάννου, Δημήτρη Κατσικογιάννη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Νίκου Κακαδιάρη, Στέργιου Χατζούλη, Κλεάνθη Χατζηνίκου, Ανδρέα Γιαννούτσου, Κώστα Νταή, Βασίλη Πράπα, Λάζαρου Μαράβα, Μανώλη Κοτρώνη, Βασίλη Δημάκη, Παναγιώτη Μπαρκαλή, Νίκου Καυχίτσα, Αχιλλέα Αϊβάζογλου, Χρήστου Σαμαρά, Αρμένο Ματιόλι και Βασίλη Γούτα.

Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε ένα μοναδικό μωσαϊκό χρωμάτων της θεσσαλικής ζωής.

Ο θερισμός, η αγροτική ζωή, ο απέραντος θεσσαλικός κάμπος, ο Πηνειός, τα Μετέωρα, παλιές όψεις των πόλεων και το σύγχρονο αστικό τοπίο, τα υπαίθρια παζάρια, μνήμες μιας άλλης εποχής, πρόσωπα του μόχθου και της καθημερινότητας ζωντανεύουν και δίνουν στον θεατή, ένα άλλο ερέθισμα, μια άλλη οπτική της ζωής, όπως την αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ζωγράφοι, που αγάπησαν και πήραν έμπνευση από τη Θεσσαλία και τις ομορφιές της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας ευχαριστεί όσους διέθεσαν έργα, το Γαλλικό Ινστιτούτο, τον ομιλητή κ Απ. Πίτσαβο και το Animus για τη δημιουργία του καταλόγου της έκθεσης.

Στο πάνελ ήταν και οι αντιπρόεδροι του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας Δημήτρης Κρανιώτης και Γιάννης Νταβέλης, ο γενικός γραμματέας Θωμάς Ρετσιάνης, ο ταμίας Ελευθέριος Λαβδάς, το μέλος του ΔΣ κ. Χαΐδω Τσαγαλά και ο υπεύθυνος Τύπου κ. Αλέξανδρος Καλέσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass