Τα Αρχεία διηγούνται ιστορίες

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 15:28

Γιατί τα Αρχεία Ν. Λάρισας φυλάσσουν τον τιμοκατάλογο ενός κέντρου διασκέδασης; Ή τα τιμολόγια ενός εμπορικού καταστήματος και το πρόγραμμα της Γιορτής Κρασιού του Αμπελώνα; Μα επειδή αποτελούν αποδείξεις της λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης και του καταστήματος και επομένως της ζωής στην περιοχή μας.

Γιατί είναι και αυτά αρχεία πολύτιμα για την τοπική ιστορία, δίπλα στα συμβόλαια του 1881 και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Τα Αρχεία καλούν τους μαθητές να ανακαλύψουν αυτές τις πτυχές της τοπικής ιστορίας και να τις παρουσιάσουν με τα δικά τους λόγια και χρώματα. Ο 1ος μαθητικός διαγωνισμός «Τα Αρχεία διηγούνται ιστορίες και ζωγραφίζουν» θα προσφέρει συγγραφικά και καλλιτεχνικά έργα εμπνευσμένα από το «Τεκμήριο του μήνα». Πρόκειται για επιλογή από το αρχειακό υλικό της υπηρεσίας που δημοσιεύεται κάθε μήνα για να ενισχύσει τη μνήμη και να γνωστοποιήσει ιστορικά στοιχεία.
Οι μαθητές να αναζητήσουν αυτά τα τεκμήρια, να εμπνευστούν από την ιστορική πηγή και να την παρουσιάσουν με όποιον τρόπο επιθυμούν. Το «Τεκμήριο του μήνα» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας (http://gak.lar.sch.gr/) και τη σελίδα στο Facebook (Γενικά Αρχεία Κράτους-Αρχεία Ν. Λάρισας). Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους παρακινήσουν να συμμετάσχουν.
Η πρόσκληση του διαγωνισμού με τις οδηγίες συμμετοχής έχει αποσταλεί στα σχολεία και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την αναζητήσουν στο διαδίκτυο.
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο mail@gak.lar.sch ή στο 2410-281425 για διευκρινίσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass