Εργασιακό «φως» για τη Φιλαρμονική

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2019 15:16

Τη βασιλόπιτα έκοψε χθες το βράδυ η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας που είχε για... φλουρί τη δέσμευση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη αλλά και της δημοτικής αρχής συνολικά να εργαστούν στην κατεύθυνση αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των μελών της Ορχήστρας σε ένα άλλο επίπεδο, «ένα επίπεδο που θα διασφαλίζει την επαγγελματική σας παρουσία στη Φιλαρμονική» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως θα γίνει προσπάθεια τα μέλη της Φιλαρμονικής από μειωμένου ωραρίου θα γίνουν πλήρους, απολαμβάνοντας όλα τα συμπαρομαρτούντα που θα αποφέρει αυτή η αλλαγή, αλλά αλλάζοντας και τον χαρακτήρα της Φιλαρμονικής που από ερασιτεχνική θα γίνει επαγγελματική. Πάντα όμως -όπως δήλωσε ο Απόστολος Καλογιάννης- με το βλέμμα στη βιωσιμότητα του Ωδείου.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ανάμεσα σε άλλα στον χθεσινό του χαιρετισμό ανέφερε ότι «Η απόφαση η πολιτική έχει παρθεί. Νομίζω ότι και οι εργασιακές σχέσεις (σ.σ. των μελών της Φιλαρμονικής) πρέπει να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο που θα διασφαλίζει την επαγγελματική παρουσία σας στη Φιλαρμονική, τη δυνατότητά σας μέσα από τα ωράρια είτε είναι για την παρουσίαση της δουλειάς σας έξω είτε είναι για δουλειά εδώ μέσα, ώστε να φθάσουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο απ’ αυτό που είμαστε τώρα. Ξέρω ότι αυτό για το Ωδείο δεν είναι εύκολο, έχω ζητήσει ο ίδιος στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής απόφασης που έχει παρθεί, χωρίς βιασύνη και σε συνεργασία με τους διοικητικούς παράγοντες να εξετάσουμε με προσοχή όλα τα στοιχεία που συνθέτουν και εξασφαλίζουν αυτό που λέμε βιωσιμότητα του Ωδείου, αυτό είναι το μέγιστο. Η βούληση είναι υπάρχουσα, το επόμενο διάστημα θα συνεργαστώ με το διοικητικό συμβούλιο και με τις υπηρεσίες για να δούμε τις λεπτομέρειες και μέσα από τις διαδικασίες προσωπικά να δεσμευθώ ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να εξευρεθούν οι πόροι έστω και με τη στήριξη από την πλευρά του Δήμου για να περάσουμε σ’ αυτό το διαφορετικό επίπεδο.
...Αυτό που περιγράφω ως βήμα στη Φιλαρμονική πρέπει να ειδωθεί σε όλα τα επίπεδα του Ωδείου και να εξασφαλιστεί και η βιωσιμότητα αλλά και η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση μέσα από εξοικονόμηση και μεταφορά πόρων εκεί που πρέπει. Θέλω τη συνεργασία σας και την υπομονή σας προς αυτή την κατεύθυνση, σας δηλώνω δε πως η βούληση υπάρχει και με πολλή δουλειά θα τα λύσουμε όλα».
Κατά τη χθεσινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ωδείου Νίκος Καλτσάς, ενώ τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα προβών της Φιλαρμονικής καλωσόρισε ο πρόεδρος των Εκτελεστών Μουσικών Φιλαρμονικής Λάρισας Σάκης Παπαβασιλείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πάνος Σάπκας και Αλεξ. Μπατζιανούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καλομπάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αναστασίου, ο διευθυντής του ΔΩΛ Απ. Αλεξίου, συνδικαλιστές της ΠΕΜΟΤΑ, φυσικά ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Γιώργος Μηνάς και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass