Όλη η πόλη σε κινηματογραφικούς ρυθμούς

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ Η ΕΝΑΡΞΗ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 15:02

Δυναμικά και πολύπλευρα ξεκινάει σήμερα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, με πέντε εκδηλώσεις , που περιλαμβάνουν προβολές, εκθέσεις, και συναυλία έναρξης.

Συγκεκριμένα το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 4 το απόγευμα, με το πρόγραμμα « Ερευνα και καινοτομία» προβάλλοντας την πρώτη από τις οκτώ ταινίες του αφιερώματος, στα Victoria cinemas, Where to invade next του Michael Moore. Η ταινία έχει αποσπάσει τις παρακάτω διακρίσεις: Chicago International Film Festival 2015: Βραβείο Κοινού (Audience Choice Award) Καλύτερου Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ Satellite Awards 2015 : Υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Chicago Film Critics Association Awards 2015: Υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ ( Το πρόγραμμα « ΄Ερευνα και καινοτομία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Στη συνέχεια στην ίδια αίθουσα από τις 6 έως τις 8μ.μ. ο Θόδωρος Μαραγκός θα συζητήσει με το κοινό για τη νέα του ταινία, βραβευμένη στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, ντοκιμαντέρ(2018) «΄Ολο γελούσε» εμπνευσμένη και αφιερωμένη στον ηθοποιό Κώστα Τσάκωνα(το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 7 μ.μ.) . Αμέσως μετά στις 8.30μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα γίνουν τα εγκαίνια της εξαιρετικής έκθεσης του Σάκη Παπαγιάννη «TROIAN WOMEN – Ωδή στο έργο του Μιχάλη Κακογιάννη» εμπνευσμένη από τις γυναικείες μορφές στις ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη.

Ο Σάκης Παπαγιάννης εμπνέεται από τις εμβληματικές γυναίκες- ηρωίδες του Μιχάλη Κακογιάννη. Ανατέμνει τα αρχέγονα πάθη και δημιουργεί έργα ζωγραφικά και επιτοίχεια γλυπτά.( Η έκθεση θα μεταφερθεί στη Λάρισα αμέσως μετά το ΄Ιδρυμα Κακογιάννη στο οποίο ήδη εκτίθεται). Μια άλλη έκθεση ξεκινάει στον πολυχώρο Σεϋχέλλες , έκθεση σκίτσων από το σύλλογο κόμικς και Τεχνών «ΕΤ- OY –K- OY| και η πρώτη ημέρα κλείνει με το μεγάλο πάρτι έναρξης στις 9μ.μ. στον Πολυχώρο Σεϋχέλλες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass