*«Ο κόσμος τους όμως έχει σαπίσει. Η λύση είναι να αλλάξει το ποιος κάνει κουμάντο την οικονομία»

«Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι, να μην κουνηθεί φύλλο…»

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2015 19:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Ιουλ 2015 19:33

  «Η φετινή φεστιβαλική διαδικασία, γίνεται εν μέσω έντονων πολιτικών εξελίξεων», επισήμαναν χθες τα στελέχη της ΚΝΕ Λάρισας παρουσιάζοντας το 41ο Φεστιβάλ της οργάνωσής τους που θα διεξαχθεί Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στην κοίτη του Πηνειού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, η Ευαγγελία Βούλγαρη και η Βάσω Καραπάνου στελέχη της ΚΝΕ Λάρισας, τόνισαν μεταξύ άλλων: «Χιλιάδες ώρες ψευτοαντιπαράθεσης στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που όμως και οι δύο ψηφίζουν τον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης, το νέο μνημόνιο, ανάμεσα στους «προεδρικούς» του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς της «Αριστερής» πλατφόρμας που διαφωνούν με το μνημόνιο. Το τωρινό γιατί με το μνημόνιο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 3 εβδομάδες συμφωνούσαν, αλλά παρόλα αυτά στηρίζουν την κυβέρνηση. Με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να φωνάζουν με θράσος, υπερασπιζόμενοι το νέο μνημόνιο, θέλοντας να περάσουν από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ την πολιτική που εφάρμοσαν και να μας πείσουν για αυτό που μας πιπιλάνε τα μυαλά από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, μέχρι τον Τσίπρα, ότι παρόλο που το μνημόνιο είναι «βαρύ και άδικο, είναι, είναι… λογιών λογιών κοσμητικά επίθετα… είναι όμως αναγκαίο. Με τους φασίστες ναζιστές της Χρυσής Αυγής να κλείνουν το μάτι στο σύστημα, να ετοιμάζονται με «νέο» πιο «καθαρό» πρόσωπο να εξυπηρετήσουν το σύστημα μετά τη δίκη. Τι είναι αυτό για το οποίο προσπαθούν μέσα από όλο αυτό το τραγικό «τουρλουμπούκι» να μας πείσουν; Να σκύψουμε το κεφάλι, να μην κουνηθεί φύλλο, όσο θα περνάνε νέα αντιλαϊκά μέτρα και παγιώνονται τα προηγούμενα…»

Και τα στελέχη της ΚΝΕ συνέχισαν: «Η περίφημη διαπραγμάτευση που γίνεται όλους αυτούς τους μήνες, δεν έχει στο επίκεντρο τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες μας, αυτές τις έχουν ξεγράψει από την πρώτη στιγμή, δεν γίνεται για τον κόσμο μας. Είναι διαπραγμάτευση και αντιπαράθεση που γίνεται για τον δικό τους κόσμο, για την μοιρασιά της πίτας των κερδών. Για αυτό και η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στα Ελληνικά μονοπώλια, μιλώντας για την προίκα των 35 δις που φέρνει με τη νέα συμφωνία. Βέβαια κανένας δεν λέει ότι αυτή τη προίκα θα την πληρώσουν οι γονείς μας, ότι θα υποθηκευτεί ο πλούτος της χώρας μας, του λαού μας και πάλι για να κερδίσουν μια χούφτα μονοπώλια. Για να κερδίσει ο κόσμος τους.

Ο κόσμος τους όμως έχει σαπίσει. Το Φεστιβάλ μας λοιπόν είναι μία σπουδαία ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά με χιλιάδες νέους. Να φτάσει πιο πλατιά η φωνή του ΚΚΕ, που λέει ότι η λύση δεν είναι να διαλέγουμε κάθε φορά τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη, Μνημόνιο Τσίπρα ή Μνημόνιο Γιούνκερ, φτωχοί με ευρώ, ή φτωχοί με δραχμή, τσιράκια της ΕΕ ή τσιράκια των BRICS. Υπάρχει λύση.

Η λύση είναι να αλλάξει το ποιος κάνει κουμάντο την οικονομία. Αν τα μονοπώλια, οι βιομηχανίες γίνουν περιουσία του λαού, τότε μπορούν να μπουν σε κίνηση δυνάμεις που σήμερα είναι σε αχρηστία γιατί ο Καπιταλισμός δεν μπορεί να τις βάλει σε κίνηση. Αν ο λαός μας το ‘παιρνε απόφαση, σήμερα, όχι στη Δευτέρα παρουσία που λένε οι Συριζαίοι –όλες οι τάσεις συμφωνούν σ’ αυτό- , σήμερα, θα μπορούσε ο λαός να ζήσει πολύ καλύτερα, να μπουν στη δουλειά όλοι οι άνεργοι, να αξιοποιηθούν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, οι τεράστιες δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας, ο πλούσιος ορυκτός πλούτος της χώρας μας. Με το λαό μπροστά, οργανωτή της νέας κοινωνίας, πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο από την κερκίδα».            

Το Φεστιβάλ που ετοιμάζουν οι Τομεακές οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ θα διεξαχθεί Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

*Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

-      Συζήτηση για τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, και παρουσίαση συλλογικής εργασίας.

-      Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα,

-      Ερασιτεχνικά Συγκροτήματα

-      Λαϊκό Γλέντι – Δημοτικό τραγούδι - Χορευτικά

*Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 

-      Κ. Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

-      Συναυλία με τους Vanilla Swing

-      Λαϊκό Γλέντι

-      Νεανικά Ερασιτεχνικά Συγκροτήματα.

*Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση με θέμα : «Ηρωικές μορφές νέων αγωνιστών, της περιόδου 1940-1949», καθώς επίσης και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, και παιδότοπος με δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα.

*Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της Οργάνωσης:

-      Την Τετάρτη 29 Ιούλη στα Ταμπάκικα.

-      Το Σάββατο 1 Αυγούστου στον Αγιόκαμπο.

-      Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στην συνοικία της Ανθούπολης.

-      Την Δευτέρα 24 Αυγούστου στην πλατεία δίπλα στο ΑΤΑ.

-      Την Τετάρτη 26 Αυγούστου στην Νεάπολη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass