Το χθες και το σήμερα του Μύλου…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 15:00

«Αυτές τις μέρες και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα δείτε πώς ένα βιομηχανικό συγκρότημα με σημαντική πορεία εξελίχθηκε σε κυψέλη πολιτισμού.

Πώς μπορεί ο χώρος και η ιστορία του να γίνουν έμπνευση για τους φορείς και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του Μύλου του Παππά» ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εκδηλώσεων «Μουσείο Σιτηρών: Μύλος, το χθες και το σήμερα» που γίνονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Στο γεμάτο από κόσμο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων φορείς που δραστηριοποιούνται εντός του Μύλου του Παππά συνέπραξαν καλλιτεχνικά μέσα στους χώρους της έκθεσης ρίχνοντας φως στο «χθες και το σήμερα» του Μύλου. Πρόκειται για έναν «διάλογο» ανάμεσα στους ανθρώπους, το κτίριο και τα μηχανήματα, μέσα από τον σύγχρονο χορό, το θέατρο, το κουκλοθέατρο και τη μουσική. Ο κ. Σάπκας σημείωσε ακόμη στον χαιρετισμό του ότι «…μετατρέψαμε έναν βιομηχανικό χώρο σε κυψέλη πολιτισμού, αλλά δεν αφαιρέσαμε, δεν διαγράψαμε το παρελθόν του. Δημιουργήσαμε το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, ακριβώς για να μας το θυμίζει, να μην κοπεί το νήμα, να υπάρχει και να φαίνεται η συνέχεια. Η άγνοια αυτής της μνήμης θα δημιουργούσε κίνδυνο για την απώλεια της πραγματικής μας ταυτότητας». Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε λόγο, χορό και μουσική από το ΣμουΘ, τη Δημοτική Σχολή, τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα και τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρισας. Στις εκδηλώσεις το «παρών» έδωσαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατήρ Ανθιμος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια, η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού και πολύς κόσμος.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

20:10-20:20 ΣμουΘ - “To χθες και το σήμερα στα χέρια μας”

20:30-20:40 off art - “Βάρδια”

20:50 -21:00 Ομάδα In Actu - Εικόνες σε κίνηση

21:00-21:20 Θεσσαλικό Θέατρο – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass