Οι έγκλειστοι μαθητές του 2ου ΣΔΕ τα... κατάφεραν!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ 9ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 15:50

Με μια σπουδαία διπλή διάκριση επέστρεψαν από την Αθήνα οι υπεύθυνοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας που στεγάζεται εντός του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας. Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Θα τα καταφέρω» των εκπαιδευόμενων του 2ου ΣΔΕ, έγκλειστων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, έλαβε βραβείο μυθοπλασίας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema... διάβασες;» και τιμητική διάκριση στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Το βραβείο του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού παρέλαβαν σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Γαμβρόγλου και στελεχών των Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Τράντας και ο σκηνοθέτης Μιλτιάδης Σταμπουλίδης, ενώ τη διάκριση του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου παρέλαβε η εκπαιδεύτρια Κωνσταντίνα Νέου. Οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ τα... κατάφεραν και έστειλαν ένα μήνυμα έμφορτο αισιοδοξίας και δύναμης, ένα μήνυμα που εδράζεται στις στέρεες βάσεις της εκπαίδευσης, της δημιουργικότητας και της συντροφικότητας.
Ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ κ. Γιώργος Τράντας μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ότι «η ταινία μικρού μήκους ”Θα τα καταφέρω” είναι μία συλλογική προσπάθεια, ακούγονται διαφορετικές φωνές και μετέχουν πάρα πολλοί έγκλειστοι εκπαιδευόμενοι και θέλει να αναδείξει πώς μέσα από την εκπαίδευση, τη δημιουργία και τη συνεργασία, η αμφιβολία και η ερώτηση ”Θα τα καταφέρω;” γίνονται σιγουριά. Ολη η ταινία δομείται σε ένα μπρα-ντε-φερ, που συμβολίζει τη διαρκή πάλη με τους φόβους του, το παρελθόν του, με τους συγκρατούμενούς του, που ενώ έχει πληρώσει για τα λάθη του προσπαθεί να μείνει όρθιος. Μάλιστα το αν ”Θα τα καταφέρω;” το αναρωτιούνται πολλοί γιατί είναι μία κοινή αγωνία, δεν είναι αγωνία του ενός, θα λέγαμε είναι κάτι που είναι στο μυαλό όλων των εγκλείστων. Στην ταινία ακούγεται και ένα τραγούδι ραπ που τους στίχους του έγραψε ένας έγκλειστος, ο Ηλίας Κ., και περιγράφει ακριβώς αυτό: πώς η αμφιβολία μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται σιγουριά» επισημαίνει ο κ. Τράντας.
Σπουδαία διάκριση από ελεύθερα μυαλά και πνεύματα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass