ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

«Με θέα στο Αιγαίο» στα Μεσάγγαλα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 13:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουλ 2015 13:37

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πλούσιες και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται για

τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα παράλια του Δήμου Τεμπών ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και προσκαλούν σε ένα καλοκαίρι στη θάλασσα γεμάτο από χαρά και ψυχαγωγία, υπό την αιγίδα της

Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών, με την υποστήριξη του

Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, της Κινηματογραφικής Ομάδας «Artfools» και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Με θέα στο Αιγαίο» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οργανωτικός υπεύθυνος είναι οΑργύρης Γιουρούκης

Το 3ο καλοκαίρι στη θάλασσα ενσωματώνει μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παράλια του Δήμου Τεμπών με αφετηρία τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου με τον οργανωτικό υπεύθυνο κ. Αργύρη Γιουρούκη και των μελών της Ομάδας Πολιτισμού Μεσαγγάλων Μαριάνας Καλτσά και Βασίλη Καλτσά όπου και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων των επόμενων ημερών.

Όπως ειπώθηκε, στόχος και των φετινών εκδηλώσεων είναι να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές μας διακοπές με υπαίθριες στο φυσικό τοπίο αθλητικές δράσεις, θεματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βραδιές ψυχαγωγίας στην παραλία, ψάρεμα, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, επιλεγμένες συναυλίες και χορό, συνταγές και μαγειρική από τις γυναίκες της περιοχής, θερινό σινεμά με προβολές ταινιών για όλους και πολλά αλλά δρώμενα.

Ήδη έγιναν εκδηλώσεις με ευφάνταστες κατασκευές αντλώντας έμπνευση και χρησιμοποιώντας υλικά της Θάλασσας. Η συνάντηση του Εργαστηρίου έγινε στο σκιασμένο χώρο στην Κεντρική Εξέδρα των Μεσαγγάλων.

Επίσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση Ποδηλατική Διαδρομή, στις κατάφυτες περιβαλλοντικά προστατευμένες ζώνες και τοπικούς παραθαλάσσιους οικισμούς.Οι σταθμοί ήταν Μεσάγγαλα – Κουλούρα – Παλαιόπυργος –Αλεξανδρινή – Στόμιο - Μεσάγγαλα. Και το βράδυ Ηappening με μουσική και τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων της ποδηλατικής διαδρομής.

Την περασμένη Κυριακή οι δημιουργοί Κορίνα Γιώτα και Κωνσταντίνα Τζουβάρα έστησαν ένα Εικαστικό Εργαστήρι για ενήλικες και παιδιά με θέμα «Ζωγραφική σε πέτρα».

Και το βράδυ Θερινό Σινεμά, με βραβευμένες, δροσερές και καλοκαιρινές, ταινίες μικρού μήκους όπως προβλήθηκαν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Artfools.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των υπόλοιπων ημερών έχει ως εξής:

Παρασκευή 31 Ιουλίου: Εργαστήρι Κατασκευών «Φωτιστικά και χρηστικά αντικείμενα με   σπάγκο» (Κορίνα Γιώτα, Κωνστανίνα Τζουβάρα) . Αίθουσα   Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγκάλων   11.00πμ -1.00μ.μ.

Σάββατο 1 Αυγούστου Παιδικό Δημιουργικό Εργαστήρι «Κατασκευές αξιοποιώντας υλικά της θάλασσας και της ακτής»   (Γιάννης Γεωργιάδης) –Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων) Κεντρική εξέδρα  Μεσαγκάλων 10.00πμ – 1.00 μ.μ.   «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» Διαδραστική Εκδήλωση (Δήμητρα Μπαράτση, Ηλίας Μπαγεώργος, Βασιλική   Συρανίδου ). Κεντρική εξέδρα Μεσαγγάλων9:00μμ – 11:00 μμ

Κυριακή 2 Αυγούστου: Τοπική μαγειρική και Πίτες από Γυναίκες της περιοχής (Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγγάλων) Κεντρική εξέδρα Μεσαγκάλων 9:00μμ– 10:00 μ.μ.   Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα (Σύλλογοι Δήμου Τεμπών) Κεντρική εξέδρα Μεσαγκάλων10.00 μμ – 11.00 μμ

Σάββατο 8 Αυγούστου: Εικαστικό Εργαστήρι ¨découpage¨ (Κορίνα Γιώτα, Κωνσταντίνα Τζουβάρα) Αίθουσα Εξωραϊστικού Συλλόγου

Μεσαγγάλων 10.00πμ – 1.00 μ.μ. Beach Party (Διοργάνωση Sunrise Festival) Παραλία   Μεσαγγάλων 10.30μμ – 1.00 πμ

Κυριακή 9 Αυγούστου: Συναυλία με τους Θέμης Σαματζής- Δημήτρης Φωτίου) Παραλία Μεσαγγάλων 9.30 μμ - 11.30 μμ

Στις εκδηλώσεις συνεργάζονται επίσης οι: Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγκάλων. Σύλλογος Αλιέων Μεσαγγάλων.

Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου.

Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγκάλων.Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass