Τελετή λήξης στο 14ο Γυμνάσιο

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 16:04

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ανοίγω πανιά» διοργάνωσε το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας για τη λήξη του σχολικού έτους 2018-19 με τη συνδρομή τόσο της διευθύντριάς του κ. Αργυρώς Γκαραγκούνη και των εκπαιδευτικών του Σχολείου όσο και των μαθητών του.

Το καλλιτεχνικό-μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» (που το αποτελούν οι Στέργιος Τάτσιος και Αλεξάνδρα Τσούκη, με ρίζες αντιστοίχως από τη Σπηλιά και το Συκούριο Λαρίσης) το οποίο ήρθε αφιλοκερδώς και ειδικά για την εκδήλωση αυτή από την Αθήνα (στην οποία-και όχι μόνο- διαπρέπει καλλιτεχνικά από το 2013 που δημιουργήθηκε) μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του 14ου Γυμνασίου.

Το ντουέτο ερμήνευσε μια επιλογή από ελληνικά τραγούδια και τραγούδια από χώρες της Μεσογείου Θαλάσσης, που γνώρισαν στο κοινό που κατέκλυσε το προαύλιο του Γυμνασίου ένα μέρος από τον μουσικό πολιτισμό τους. Ξεχωριστή συμβολή στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης είχε και ο μουσικός Σπύρος Μητρούλας με το μπουζούκι του, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση της διευθύντριας του Γυμνασίου και του ντουέτου και συνεργάστηκε μουσικά για πρώτη φορά με την «Μεσόγειο». Μαζί της ερμήνευσε μια σειρά από ελληνικά παραδοσιακά και λαϊκά χορευτικά τραγούδια που ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το κοινό και τους μαθητές του. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε προβολή των διαφόρων σχολικών δραστηριοτήτων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των μαθητών του Γυμνασίου το παρόν σχολικό έτος, παρουσιάστηκαν χοροί, ερμηνεύτηκαν τραγούδια από τη χορωδία του Γυμνασίου και εκτέθηκαν εικαστικά δημιουργήματά τους. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η εκπαιδευτικός Ελένη Καραλή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας κ. Χριστίνα Ηλιάδη, ο συντονιστής ΠΕΚΕΣ Θεολόγων κ. Νίκος Παύλου, η συντονίστρια Αειφορίας κ. Ελένη Ξυνοπούλου, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου κ. Μαρία Αναστασίου, μαζί με το Δ.Σ. και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass