Χορευτική πανδαισία στο Μακρυχώρι

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ»

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 16:06

Έπεσε η αυλαία του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» , που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, την Τρίτη το βράδυ με την κεντρική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου, με τη συμμετοχή της Κροατίας, της Σερβίας, του Παναμά, καθώς και δύο από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου. Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος του πενθήμερου είχε ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.

Η αποχαιρετιστήρια βραδιά έγινε σε χώρο που σκεπάστηκε και κλείστηκε λόγω του βροχερού καιρού. Συγκινητική, πέρα από κάθε πρόβλεψη, ήταν η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την τελετή λήξης.

Το Μακρυχώρι, και η περιοχή του ν. Λάρισας, έγιναν για πέντε ημέρες, σταυροδρόμι Βαλκανικής, αλλά και Λατινοαμερικάνικης μουσικής και χορού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού "ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ" έχει γίνει πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή του ν. Λάρισας και πολύ περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου.

Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες ανταλλαγής πολιτιστικών γνώσεων μεταξύ των νέων, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.

Οι γυναίκες του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές – που ήταν πολλοί - εργάστηκαν με αγάπη για την προσφορά και έφεραν ένα άριστο αποτέλεσμα. Σημαντική και συγκινητική η παρουσία των χορευτών που αποδείχθηκαν η ψυχή της διοργάνωσης.

Το κέρδος; Η πρόσληψη γνώσης, εμπειρίας από τα νέα παιδιά. Η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση στις χώρες τους, τη λαογραφία και τους χορούς.

Δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες του Μακρυχωρίου και του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους επισκέπτες να κατανοήσουν αμφότεροι τους πολιτισμούς και την παράδοση. Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός των Διεθνών Λαογραφικών Συναντήσεων.

Με ανακοίνωση ο Σύλλογος, ευχαριστεί για τη βοήθεια τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινό και την πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας κ. Καρανίκα Ελισάβετ και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass