Εντυπωσίασε το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 15:51

Κάτω από το φως της πανσέληνου του Ιουλίου, το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας συμμετείχε στο φεστιβάλ Ολύμπου στον ιστορικό χώρο του αρχαίου θεάτρου στο Δίον, το οποίο αποτελεί κάθε χρόνο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προβολή.

Εκεί, στο πλαίσιο της παράστασης «Μέγας ουρανός Ούλυμπος τε», παρουσίασε χορούς, τραγούδια και έθιμα από τα χωριά του Ολύμπου, τα οποία βρίσκονται από την πλευρά της Θεσσαλίας, το Θεσσαλικό Όλυμπο δηλαδή. Τη γενική επιμέλεια της παράστασης είχε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης που γιόρτασε τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του μαζί με το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας και με άλλες αξιόλογες χορευτικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων, οι οποίες παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από την πλευρά της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Η πρόσκληση προς το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας να παρουσιάσει το Θεσσαλικό Όλυμπο ήταν μια πρόκληση, δίνοντάς του την δυνατότητα να εργαστεί και να ερευνήσει ένα αγαπημένο και πάντα προσφιλές θέμα όχι μόνο για εμάς τους Θεσσαλούς αλλά και για όλους τους Έλληνες και πολλούς ξένους. Πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία ανέδειξαν τον Όλυμπο καθώς πολλά και διαφορετικής προέλευσης ήταν τα φύλα που πέρασαν και εγκαταστάθηκαν στο ιερό βουνό.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας συμμετείχε με ένα πολυπληθές σχήμα χορευτών. Συνολικά σαράντα οχτώ γυναίκες και σαράντα οχτώ άνδρες, μέλη της χορευτικής ομάδας εκπροσώπησης του Λυκείου, πλημμύρισαν τον ιστορικό χώρο του αρχαίου θεάτρου στο Δίον αποδίδοντας μια ξεχωριστή μουσική και χορευτική παράσταση. Οι θεατές καθηλωμένοι γοητεύτηκαν και τους χειροκρότησαν με ενθουσιασμό. Το λόγο, τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα των κατοίκων των χωριών του Θεσσαλικού Ολύμπου, της Ελασσόνας, αλλά και του Κάτω Ολύμπου είχε ερευνήσει ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης και είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα αναδεικνύοντας την κινητική και μουσική παράδοση αυτής της περιοχής. Στο πρόγραμμα αυτό συνυπήρχαν τόσο οι σκηνές γλεντιού όσο και η τελετουργική διάσταση των χορών και των τραγουδιών του Ολύμπου, τα οποία είναι ταιριαστά και άρρηκτα δεμένα με τον αρχαίο χώρο του θεάτρου στο Δίον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass