Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού

ΣΤΟ ΠΥΘΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2019 16:22

Η 20ή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στο Πύθιο Ολύμπου τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή βίντεο που αφορά στα είκοσι χρόνια του καραβανιού αλλά και την ένταξη του πολυφωνικού τραγουδιού στην άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Mετά θα εμφανιστεί το Πολυφωνικό σχήμα της Ηπείρου «ΧΑΟΝΙΑ» με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Βώλακα Δράμας, την Κάτω Ιταλία, τη Βόρεια Ήπειρο που έρχεται να συναντήσει το τραγούδι των κατοίκων της παραολύμπιας περιοχής όπως αυτό μεταδόθηκε προφορικά από γενιά σε γενιά. Μια επιλογή από ένα ατέλειωτο κατάλογο τραγουδιών του βουνού και του κάμπου, του θερισμού και της άνοιξης, του γάμου και του αρραβώνα, της χαράς και της λύπης, μοιρολόγια, τραγούδια των Χριστουγέννων, της πρωτοχρονιάς, του Αη Θόδωρου, του Λαζάρου , των Βαϊων, του Πάσχα, τραγούδια του υμνούν με τον καλύτερο τρόπο τον ηρωϊσμό, τον έρωτα, τον πόνο, τη θλίψη, τον θάνατο και τη γέννηση. Η βραδιά θα κλείσει με το κλαρίνο του Γιάννη Ζιάκου. Τη συνάντηση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου «Ο ΠΥΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ» και ο Σύλλογος Πυθιωτών Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ». Συμμετέχουν το πολυφωνικό σχήμα «ΧΑΟΝΙΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου «Ο ΠΥΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ», ο Σύλλογος Πυθιωτών Θεσσαλονίκης « ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», Σύλλογος Γυναικών Δολίχης και οι Γυναίκες Κοκκινοπηλού.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 10 το πρωί θα γίνει συλλογική επιτόπια καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών της παραολύμπιας περιοχής με τους κατοίκους του Πυθίου από τον κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Λίγα λόγια για το πολυφωνικό καραβάνι

Είκοσι χρόνια το πολυφωνικό καραβάνι ταξιδεύει από τα Βαλκάνια σε όλη την Ελλάδα και την Κάτω Ιταλία με σκοπό όχι μόνο τη γιορτή του πολυφωνικού τραγουδιού αλλά και την καταγραφή και διάσωση των πολυφωνικών τραγουδιών. Η προσφορά του Πολυφωνικού Καραβανιού αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο.

Εδώ και λίγους μήνες το Πολυφωνικό Καραβάνι αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για εγγραφή στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό κατάλογο όπου, μέχρι στιγμής, έχουν εγγραφεί μόλις 20 πρακτικές από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass