Εκδηλώσεις πολιτισμού στη σκιά του Ολύμπου...

ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 16:04

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών, και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. Αύριο Τετάρτη, στην Κεντρική πλατεία Ραψάνης και ώρα 8 μ.μ. θα λάβουν χώρα παραδοσιακά παιχνίδια αυλής με τον τίτλο «Παιχνίδια της αυλής».

Οι συμμετέχοντες θα θυμηθούν τα παιχνίδια που έπαιζαν στη γειτονιά, στις αλάνες, στις αυλές. Πώς έπαιζαν κρυφτό, κυνηγητό, μακριά γαϊδούρα, λάστιχο, τζαμί; Απαραίτητη η συμμετοχή των μεγαλύτερων για να δείξουν τον τρόπο. Οσοι συμμετάσχουν θα παίξουν ξέγνοιαστα, με θέα την Όσσα.

*Στο πλαίσιο του «Ξενώνα Ραψάνης» -πριν από λίγες μέρες- ο σκιτσογράφος Μάριος Μπόρας με τον μοναδικό του τρόπο μετέφερε τα μεγαλύτερα παιδιά στον κόσμο των κόμικς και τους έδωσε τα ερεθίσματα να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία με χρώματα-μολύβι-γόμα και χαρτί και να ξεπηδήσουν ήρωες της φαντασίας τους.

*Εικαστική έκφραση μέσα από διάφορα στάδια περιλάμβανε η δράση για παιδιά με τίτλο «Το επίπεδο γλυπτό/μια σπουδή στη φόρμα», που πραγματοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ραψάνης, σε συνεργασία με τον «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Με την καθοδήγηση της εικαστικού/ζωγράφου Κατερίνας Στόικου, τα παιδιά απόλαυσαν ένα δημιουργικό πρωινό επαφής με τα χρώματα, ενώ παράλληλα δημιούργησαν ένα δικό τους «επίπεδο γλυπτό».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης και η Βιβλιοθήκη Ραψάνης διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ., στον χώρο της Βιβλιοθήκης ένα παιχνίδι γραφής και έκφρασης με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή και τους μικρούς του αναγνώστες, με αφορμή το νέο του παιδικό διήγημα «Ο Θαλασσοσφυριχτής».

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής θα συνομιλήσει με τους μικρούς αναγνώστες για το ονειρικό ταξίδι της γραφής και τη χαρά της δημιουργίας. Για τι γράφουμε; Πώς έρχεται η έμπνευση; Θα καταφέρουμε να πλάσουμε τους ήρωες δίνοντας εξέλιξη στην ιστορία μας; Πώς γεννήθηκε στον νου του ο θαλασσοσφυριχτής και πώς έγινε διήγημα; Με ποια κριτήρια θα επιλέξουμε ένα καλό βιβλίο; Ποιοί κίνδυνοι υπάρχουν;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Διονύσης Λεϊμονής είχε παρουσιάσει εισήγηση κατά τη δεύτερη μέρα της Φιλολογικής και Παιδαγωγικής Συνάντησης «Μ. Καραγάτσης: από τον συγγραφέα στο σχολείο» στη Ραψάνη.

*Η παρουσίαση του πρώτου συγγραφικού πονήματος της Ραψανιώτισσας, νηπιαγωγού - συγγραφέα κ. Ελένης Τζιγκούρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Ραψάνης! Η ιστορία του πρώτου παιδικού-εφηβικού βιβλίου της κ.Τζιγκούρα εκτυλίσσεται σε έναν χώρο ιδιαίτερα οικείο στους Ραψανιώτες, την Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η φιλόλογος γαλλικής γλώσσας κ. Δημητρα Μπαρδάνη, η φιλόλογος αγγλικής γλώσσας και πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης κ. Πόπη (Καλλιόπη) Γαζέτα και η ίδια η συγγραφέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass