ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τίμησαν τον συνεργάτη τους

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2015 8:53

 

Το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον αείμνηστο συνεργάτη επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Δημήτρη Σφήκα, αφιερώνοντας στη μνήμη του τη συναυλία ποιοτικής μουσικής με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Alexandra Gravas και τοπικά σχήματα.

Η συναυλία που είχε τίτλο «Στου έρωτα τις ευωδίες» πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας, με τη συμμετοχή της ορχήστρας νέων Δίου, της τετραφωνικής χορωδίας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με χοράρχη τη Φιλιώ Σέρβου και τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας. Το σύνολο των μουσικών διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου Δημήτρη Σφήκα με την επισήμανση ότι «η αποψινή βραδιά έχει για τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου μια ξεχωριστή και συγκινησιακή ιδιαιτερότητα. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός δικού μας ανθρώπου που δυστυχώς χάσαμε πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια ήταν τούτες τις στιγμές ανάμεσα μας. Αγωνιούσε για την ανάδειξη και προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου. Ήταν ο συνεργάτης του τομέα προβολής του ΟΡ.ΦΕ.Ο.».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος επέδωσε στη σύζυγο του εκλιπόντα, Στέλλα Γκατζά, αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας Κονταριώτισσας, τονίζοντας ότι «το διοικητικό συμβούλιο και όλη η οικογένεια του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, τιμά σήμερα τη μνήμη του Τάκη Σφήκα. Ενός δικού της ανθρώπου που επί συναπτά έτη προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σημαντικό αυτό θεσμό της Πιερίας».

Η διεθνούς φήμης mezzo soprano (μέση υψίφωνος) Alexandra Gravas με την αξιοσήμαντη αναγνώριση και καταξίωση στο διεθνές μουσικό στερέωμα, γοήτευσε το πολυπληθές κοινό. Πρόσχαρης και ευγενική με όλους, απέσπασε τη συμπάθεια των μουσικών, των χορωδών και θεατών που δεν σταμάτησαν να σιγοτραγουδούν τα κορυφαία δημιουργήματα της Ελληνικής παράδοσης και των σύγχρονων συνθετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass