ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ανταμώνουν οι νέοι της Σκαμνιάς Ολύμπου

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2015 8:55
Πλήθος νέων αλλά και μεγαλύτερων θα συμμετάσχουν στο 1ο Αντάμωμα Νεολαίας στην πλατεία της Σκαμνιάς Ολύμπου Πλήθος νέων αλλά και μεγαλύτερων θα συμμετάσχουν στο 1ο Αντάμωμα Νεολαίας στην πλατεία της Σκαμνιάς Ολύμπου

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζει τις πλούσιες δραστηριότητές του ο δραστήριος Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών. Φέτος μια ακόμη δράση πρόκειται να προστεθεί στο ενεργητικό του. Ο λόγος για το 1o αντάμωμα Νεολαίας στην πλατεία της Συκαμινέας Ολύμπου το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με νεανικό πρόγραμμα και ζωντανή ορχήστρα. Συμμετοχή θα έχει και ένα τμήμα του συλλόγου με νεαρούς χορευτές και χορεύτριες που θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς

Νωρίτερα, την Πέμπτη 6 Αυγούστου διοργανώνεται τουρνουά τάβλι στο καφενείο του Γκουτζαντάμη και στον ξενώνα του χωριού, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Αυγούστου. Ο νικητής θα κερδίσει ένα δώρο προσφορά του συλλόγου. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχές μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6976-805881- 6985-947156-6976-066262.

* Το πρωί του Σαββάτου 8 του μηνός ο Σύλλογος προγραμματίζει πεζοπορία από τη ράχη Γκοβάνη για την Παλιά Σκαμνιά. Το ξεκίνημα θα γίνει από την πλατεία της Συκαμινέας το Σάββατο ώρα 08:30 το πρωί με αυτοκίνητα και για τη ράχη Γκοβάνη (ύψος 1159 μ.) με τα πόδια. Η ξενάγηση των συμμετεχόντων θα γίνει από το ιδρυτικό μέλος και πολλά χρόνια πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Τσιαπάλη και από τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας της Σκαμνιάς κ. Αντώνιο Λυτριάνη. Θα περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορική και μαρτυρική παλιά Σκαμνιά που το 1943 βομβάρδισε και τελικά έκαψε ολοσχερώς ο στρατός των Γερμανών, ως αντίποινα στην αντίσταση των ανυπότακτων Σκαμνιωτών και των κατοίκων της παρολύμπιας περιοχής στα σχέδια των Γερμανών να υποδουλώσουν τη χώρα μας. Το μοναδικό κτίσμα που έμεινε στην παλιά Σκαμνιά είναι η Εκκλησιά της Αγίας Τριάδας με χρονολογία ανέγερσης από το 1520.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή να επικοινωνούν στο τηλ. 6985-564303 - 6946-959343.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 το απόγευμα στο χώρο του δημοτικού σχολείου της Σκαμνιάς θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ και διαγωνισμός πέναλτι σε γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5 αντίστοιχα.

Οι αγωνιζόμενοι θα κερδίσουν πλούσια δώρα προσφορά του συλλόγου μετά από κλήρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6974-001708 - 6979-820964

Η πεζοπορία και ο αγώνας μπάσκετ θα γίνει με ευθύνη των συμμετεχόντων και απευθύνεται σε ενήλικες.

Όλα τα δώρα θα απονεμηθούν κατά την έναρξη της εκδήλωσης του ανταμώματος στην πλατεία της Συκαμινέας.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να αφιερώσει την εκδήλωση στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Λαρισαίων για τη διεκδίκηση της πόλης της Λάρισας (η οποία βρίσκεται στη σκιά του Ολύμπου) ως Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδρομή Λάρισα -Ροδιά Σκαμνιάς είναι η πιο σύντομη διαδρομή χρονικά 45 λεπτά και χιλιομετρικά 43km για τον μυθικό βουνό του Ολύμπου από την πόλη της Λάρισας και ολόκληρη την νότια Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass