Βραδιά Θρακιώτικου πολιτισμού στις Νέες Καρυές

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ - ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η «ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ»

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 15:00
Το μουσικό σχήμα Εβρίτικη Ζυγιά Το μουσικό σχήμα Εβρίτικη Ζυγιά

Ηταν το 1906 όταν οι πρώτοι πρόσφυγες ξεριζωμένοι απ’ τις αρχέγονες πατρίδες τους στην Ανατολική Ρωμυλία εγκαταστάθηκαν σε έναν οικισμό δυτικά της Λάρισας. Νέες Καρυές ονομάστηκε η νέα πατρίδα τους, αλλά ποτέ δεν έπαψαν να θυμούνται τα μέρη που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, έχασαν τις πατρίδες αλλά δεν ξέχασαν τις παραδόσεις τους και τις συνήθειές τους... Από την εγκατάστασή τους λοιπόν οι πρόσφυγες γιορτάζουν κάθε χρόνο την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου στον ομώνυμο ιερό ναό.


Η παράδοση συνεχίζεται και φέτος με μια βραδιά θρακιώτικου πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 9.30 ενόψει της αυριανής εορτής του Αγίου. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Καρυών και η Τοπική Κοινότητα, συμμετέχουν το μουσικό σχήμα Εβρίτικη Ζυγιά, οι μουσικοί Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι και Νίκος Μπόζογλου στο ακορντεόν, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα.
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Στανκούδης μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι «Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι χρέος μας να συνεχίζουμε τις παραδόσεις των περασμένων γενεών μεταφέροντας και μεταλαμπαδεύοντας την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά και στις επόμενες γενιές. Απόψε το βράδυ στο χωριό μας θα εμφανιστεί η Εβρίτικη Ζυγιά, από τα καλύτερα συγκροτήματα στην παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να διασκεδάσει μαζί μας σε μια εκδήλωση που παίρνει φόρα από το παρελθόν για να φτάσει στο μέλλον».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass