Ζωντάνια και γοητεία «...στου Ολύμπου την αυλή»

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 22:04

(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Τα ζωντανά και φωτεινά «χρώματα» της παράδοσης, με έντονο «άρωμα» Ελλάδος, Σερβίας και Πολωνίας «απλώθηκαν» και φέτος «...στου Ολύμπου την αυλή», στο 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας.


Δεκάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές και μουσικοί, με τις χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος Academic Folklore Ensemble «Oro» από τη Σερβία και του συγκροτήματος Folk Song and Dance Ensemble «LUBLIN» από την Πολωνία «ζωντάνεψαν» για τα καλά με χορούς και τραγούδια του τόπου τους…«την αυλή του Ολύμπου» στην Ελασσόνα.
Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους και στην κατάμεστη «πλατεία Λαού», στο κέντρο της Ελασσόνας, παρακολούθησαν το ξεκίνημα των εκδηλώσεων, με κυρίαρχη την παράδοση και καταχειροκρότησαν με θέρμη τους «οικοδεσπότες» χορευτές και μουσικούς της Λαογραφικής Εταιρείας και τα ξένα συγκροτήματα που ενθουσίασαν τον κόσμο.
«Μέσα από το φεστιβάλ απλώνουμε γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους λαούς συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στην αλληλεγγύη των λαών. Ο θεσμός του Φεστιβάλ γίνεται φάρος και ελπίδα, σηματοδοτώντας και προβάλλοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι αν θέλουμε μπορεί να γίνει ο τόπος μας, ο Όλυμπος, ένα παγκόσμιο σημείο Πολιτισμού. Αυτή μας η προσπάθεια χρωματίζεται από την πανδαισία των χρωμάτων και των αμφιέσεων, από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των συμμετεχόντων χορευτικών σχημάτων και οι ήχοι της μουσικής μάς γεμίζουν με αισιοδοξία για το μεγάλο όραμα της παράδοσης και του πολιτισμού...», επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας, καλωσορίζοντας επισκέπτες και ντόπιους «...στου Ολύμπου την αυλή».
Να σημειωθεί ότι τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία». Ακόμη, η όλη διοργάνωση στηρίζεται από δεκάδες χορηγούς.
Τις εκδηλώσεις της 1ης ημέρας παρακολούθησαν:
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Αστ. Στούπας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Ανέστης Σερετίδης, η δημοτική σύμβουλος Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας Ελευθ. Μουλτσιάς, εκπρόσωποι φορέων, φορείς και σύλλογοι της περιοχής, κ.ά.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7.30 μ.μ.: Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα.
8.30 μ.μ.: Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Παράσταση. Συμμετέχουν:
Academic Folklore Ensemble «Oro» – Nis, ΣΕΡΒΙΑ/Folk Song and Dance Ensemble «LUBLIN» – ΠΟΛΩΝΙΑ / Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών Βόλου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»– ΕΛΛΑΔΑ / Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας – ΕΛΛΑΔΑ.
10.30 μ.μ.: Τελετή Λήξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass