ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Επιτροπή διαβούλευσης για την Υποψηφιότητα της Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2015 7:59

Την πρώτη τους συνάντηση με τους εκπροσώπους των όμορων δήμων είχαν χθες το απόγευμα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Σάπκας και ο Εκτελεστικός διευθυντής της Υποψηφιότητας Γιώργος Σάρλης. «Στόχος μας από αυτή την προσπάθεια είναι να αναδειχθούν όλοι οι δήμοι του νομού», ανέφερε ο κ. Σάπκας προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατό να διεκδικήσει η Λάρισα την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης χωρίς το Κιλελέρ, τον Όλυμπο, τα Αμπελάκια, την Αγιά, τον Τύρναβο, τα Τέμπη». Από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε ότι είτε η Λάρισα αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα είτε όχι μέλημα όλων είναι να βγει ένα καλό αποτέλεσμα για την πόλη και για το νομό γενικότερα. «Η Υποψηφιότητα μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εκ νέου τον πολιτισμό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάρλης.

Μετά και την πρώτη επαφή που είχαν χθες οι εκπρόσωποι των άλλων δήμων με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τον Εκτελεστικό διευθυντή της Υποψηφιότητας, συγκρότησαν στην ουσία μια άτυπη επιτροπή διαβούλευσης, και ενημερώθηκαν για την έως τώρα πορεία της διεκδίκησης. Πως δηλαδή κάθε τόπος θα εισφέρει με ιδέες και προτάσεις για τη συμμετοχή των όμορων δήμων στην πολιτιστική πρόταση που σχεδιάζεται στο πλαίσιο της Υποψηφιότητας. Υπενθυμίζεται ότι οι όμοροι δήμοι έλαβαν αποφάσεις στήριξης της προσπάθειας και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλου Καλογιάννη, όρισαν από έναν εκπρόσωπο στην επιτροπή διαβούλευσης. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Αχιλλέας Αρχοντής από το δήμο Αγιάς, η Ευαγγελία Ράπτου από τον δήμο Ελασσόνας, ο Άκυς Μητσιούλης από το δήμο Κιλελέρ, ο Σωτήρης Πράπας από το δήμο Τεμπών, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Τύρναβου Κωνσταντίνος Κουλιός και ο Κωνσταντίνος Δερλός από το δήμο Φαρσάλων.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και ο πολιτιστικός σχεδιασμός στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών υποστήριξης, στόχος παραμένουν οι 10.000 υπογραφές έως την υποβολή του φακέλου στις 30 Νοεμβρίου και μέχρι χθες είχαν συγκεντρωθεί 2705.

Επόμενος σταθμός είναι η Υποψηφιότητα να πάει… διακοπές. Κερνώντας «σφηνάκια» πολιτισμού οι υπεύθυνοι της Υποψηφιότητας θα βρεθούν την Τρίτη 11 Αυγούστου στην παραλία του Παντελεήμονα, την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην παραλία του Πλαταμώνα και την Παρασκευή 20 Αυγούστου στην παραλία του Αγιοκάμπου. Η συγκεκριμένη δράση είναι στο πλαίσιο της συνεχούς διαδικασίας για τη συλλογή υπογραφών. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της Υποψηφιότητας υποστηρίζουν πως «όποιος θέλει να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας στη διαδικασία συλλογής υπογραφών και όχι μόνο προκειμένου να συμβάλει στην ανάδειξη της πόλης μπορεί να συμμετάσχει μέσα από τις εθελοντικές δράσεις».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass