«Λαός χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχει μέλλον…»

ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΥΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 7ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2019 16:30

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός από το να δημιουργεί υποδομές, ασφαλείς δρόμους και να κατασκευάζει σχολεία, ρίχνει μεγάλο βάρος και στον τομέα του Πολιτισμού.

Eίμαστε πάντα δίπλα σε συλλόγους οι οποίοι προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις. Πιστεύουμε ότι λαός χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχει μέλλον» τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Νίκος Λιούπας για το «7ο Αντάμωμα Πελοποννησίων» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Το Αντάμωμα Πελοποννησίων διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς», στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν πλούσιες δράσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Λάρισα θα φιλοξενήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά το Αντάμωμα Πελοποννησίων.

Τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας άνοιξε ο κ. Λιούπας που τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός από το να δημιουργεί υποδομές, ασφαλείς δρόμους και να κατασκευάζει σχολεία, ρίχνει μεγάλο βάρος και στον τομέα του Πολιτισμού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου να συνδιοργανώνουμε με το Σύλλογο Πελοποννησίων Λάρισας και το Δήμο Λαρισαίων «το 7ο Αντάμωμα Πελοποννησίων». Άνθρωποι με κοινή καταγωγή και ρίζες συναντιούνται για ένα διήμερο στη Λάρισα. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε πάντα δίπλα σε συλλόγους οι οποίοι προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις. Πιστεύουμε ότι λαός χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχει μέλλον. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλούμε όλους τους Πελοποννησίους της Θεσσαλίας να πάρουν μέρος στο 7ο Αντάμωμα».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θανάσης Αδαμόπουλος που επισήμανε ότι «Ως Δήμος Λαρισαίων στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με το Σύλλογο Πελοποννησίων Λάρισας και είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στην πόλη μας. Αυτό βοηθάει στην εξωστρέφεια της πόλης με την παρουσία πολλών επισκεπτών. Ο συγκεκριμένος σύλλογος όπως και άλλοι δίνουν ζωή στην πόλη μας γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Λαρισαίων δίνει μεγάλη βαρύτητα, ενώ συγχρόνως μας διδάσκουν την ιστορία και την παράδοση. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Αντάμωμα, εμείς είμαστε εδώ να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις και καλούμε όλους να παρευρεθούν».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς» κ. Γιάννης Αλειφέρης ανέφερε ότι: «Ο Σύνδεσμός μας γιορτάζει τα 110 χρόνια από την ίδρυσή του. Με την ευκαιρία αυτή αποφασίσαμε να διοργανώνουμε το 7ο Αντάμωμα Πελοποννησίων στη Λάρισα. Πιστεύουμε να καταφέρουμε να γίνει μια καλή διοργάνωση και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Λάρισας. Καλούμε όλους να αγκαλιάσουν αυτή τη διοργάνωση», ενώ η γραμματέας του «Μωριά» κ. Λένα Λιάγκουρα τόνισε: «Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λιούπα για το ενδιαφέρον που έδειξε, τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Αδαμόπουλο ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πελοπόννησο. Να ενημερώσουμε το λαρισαϊκό κοινό ότι στην Πινακοθήκη το Σάββατο στις επτά το απόγευμα θα συγκεντρωθούν δεκαέξι σύλλογοι Πελοποννησίων από όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε μια εξαιρετική βραδιά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 7ου Ανταμώματος των Πελοποννησίων έχει ως εξής:

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

-7 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων

-Επίδοση αναμνηστικών πλακετών

-Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά των συλλόγων

-9.30 μ.μ. Μουσική βραδιά στο Κτήμα Καράτζου

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

-9.30 π.μ. Εκκλησιασμός και δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου

-Ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη

-Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

-Ξενάγηση των επισκεπτών στο Κέντρο της Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass