Αντάμωσαν οι Πελοποννήσιοι στη Λάρισα

ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2019 16:12

Στη Λάρισα αντάμωσαν χθες 15 Σύλλογοι Πελοποννησίων απ’ όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας τις παραδόσεις του τόπου τους, τα ήθη και τα έθιμά τους στην 7η ετήσια συνάντησή τους.

Πρωταγωνιστής ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Λάρισας «Ο Μωριάς» που φέτος γιορτάζει και τα 110 χρόνια ζωής του. Το αντάμωμα ξεκίνησε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί των προέδρων των συλλόγων και απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους συμμετέχοντες συλλόγους για τη δράση και την προσφορά τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Θάνος Αδαμόπουλος και Ντίνος Διαμάντος, ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας-Πτέραρχος Γρ. Πρεζεράκος και εκπρόσωπος της Μητρόπολης. Όλοι οι ομιλητές εξήραν την πρωτοβουλία του Συνδέσμου της Λάρισας να οργανώσουν το αντάμωμα στη Λάρισα, εξέφρασαν τη στήριξή τους και συνεχάρηκαν όλους τους συλλόγους που βρέθηκαν στη Λάρισα σε μια κοινή προσπάθεια μεταλαμπάδευσης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις νεότερες γενιές. Ακόμη, όλοι τους στάθηκαν στο γεγονός ότι παρά τη ζοφερή πραγματικότητα, υπάρχουν άνθρωποι ανήσυχοι και δραστήριοι και δείχνουν ότι ο δρόμος προς το μέλλον είναι μέσα από την ιστορία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ν. Λάρισας κ. Γιάννης Αλειφέρης σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πρόσθεσε «Με παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα των συλλόγων, μουσική αλλά και ξεναγήσεις στις ομορφιές και τα ενδιαφέροντα μνημεία της Λάρισας, φιλοδοξούμε να είναι ένα ξεχωριστό γεγονός τόσο για την πόλη όσο και τους ανθρώπους που θα φιλοξενήσουμε». Η γραμματέας του Συνδέσμου κ. Λένα Λιάγκουρα αναφέρθηκε στο ιστορικό του Συνδέσμου Πελοποννησίων ν. Λάρισας. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά των συλλόγων και η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο Κτήμα Καράτζου, όπου τα μέλη των συλλόγων διασκέδασαν και αντάλλαξαν προτάσεις και ιδέες για μελλοντικές διοργανώσεις. Συνολικά εμφανίστηκαν 180 χορευτές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σύλλογοι από Ελευσίνα, Εύβοια, Λαύριο, Γαλάτσι, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Αρτέμιδα, Αχαρνές, Καρδίτσα, Σύρο, Μαγνησία, Χίο και Λάρισα.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ανταμώματος προγραμματίζονται και σήμερα Κυριακή και συγκεκριμένα στις 9.30 π.μ. Εκκλησιασμός και δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Θα ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και ξενάγηση των επισκεπτών στο Κέντρο της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass