Γέμισε Τέχνη και κόσμο η αυλή του Ντίνου Γιωτόπουλου

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ Ν. ΚΑΡΥΕΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 16:04

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η φετινή εκδήλωση «Τέχνη στην αυλή», στις Νέες Καρυές Λάρισας, στην αυλή της οικίας του ζωγράφου – σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου. Με κεντρικό θέμα «η τέχνη ως αντίδοτο στην βία» συμμετείχαν οι εικαστικοί Μαρία Θουκιδίδου, Γιάννης Τσανίδης, Ντίνος Γιωτόπουλος, Αλέξανδρος Καγιάς, Νίκος Μάτας, Δημήτρης Κρίστιτς, Αποστόλης Παπαθανασίου, Χρήστος Ρέντας, Θεόδωρος Καγιάς.


Οι φιλότεχνοι αγκάλιασαν και φέτος την εκδήλωση, που περιλάμβανε εικαστικά, θέατρο και μουσική. Τη βραδιά άνοιξε ο οικοδεσπότης Ντίνος Γιωτόπουλος καλωσορίζοντας τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού, ανάφερε ότι η τέχνη έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης και στην επαρχία, εφόσον ο κόσμος κάθε χρόνο γεμίζει αυτή την αυλή ασφυκτικά, αναδεικνύοντας την τέχνη ως κυρίαρχο θέμα, ενώ τόνισε ότι το όνειρό του να δημιουργηθεί μια αξιόλογη πινακοθήκη έχει ανταπόκριση από τον ίδιο τον δήμαρχο, Θανάση Νασιακόπουλο.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος θα βρίσκεται κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας κάθε μορφή καλής τέχνης. Δήλωσε δε ότι η δημιουργία μιας αξιόλογης πινακοθήκης στον Δήμο Κιλελέρ είναι εφικτή, εφόσον γίνει μια σοβαρή μελέτη, που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα της πινακοθήκης.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις. Πρώτος ομιλητής ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η εκδήλωση για τον τόπο μας. Ο δεύτερος ομιλητής, πολιτειολόγος - συγγραφέας Κώστας Ζουράρις, φανερά συγκινημένος από την παρουσία του φιλότεχνου κοινού, μίλησε για την αμφίδρομη σχέση της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών στον σύγχρονο κόσμο.
Η ιστορικός Τέχνης Νικολέτα Τζάνη έθεσε τα βασικά ερωτήματα γύρω από τα θέματα, που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζεται η τέχνη και ευρύτερα ο οπτικός πολιτισμός.
Η βραδιά συνεχίσθηκε με το θεατρικό αναλόγιο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ, βασισμένο σε κείμενα γνωστών ποιητών σε σκηνοθετική επιμέλεια Άκυ Μητσούλη.
Η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον διευθυντή και τους καθηγητές της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, Γιώργο Κουλιόπουλο, Γιάννη Κατσανούλη, Θωμά Αθανασέλο και τον συνεργάτη Δημήτρη Μακρυγιάννη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη- Γλουνιαρούδη, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο τέως δήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ και περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ρίζος Κομήτσας, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ Γιώργος Πασχούδης, η τέως δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Νέων Καρυών Χρήστος Μουτούδης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, ο στρατηγός Λάμπρος Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass