ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΣΑΚΟΥΡΙΔΟΥ

«Εν εξελίξει- Στην ατραπό της παγκόσμιας συνειδητότητας»,

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2015 7:50

Παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι στον Βόλο η ποιητική συλλογή της Λαρισαίας Βαρβάρας Τσακουρίδου, με τίτλο «Εν εξελίξει- Στην ατραπό της παγκόσμιας συνειδητότητας», που είναι το τέταρτο βιβλίο της ποιήτριας.

Όπως αναφέρει η ίδια στον πρόλογο: «Η αγάπη της για το φως το Θεϊκό, την οδηγεί στην πληρότητα και στην ολότητα, της χαρίζει Γαλήνη και εσωτερική ευημερία να σκέπτεται και να πετά ελεύθερα (αφού οι σκέψεις είναι ελεύθερες και δεν υπακούνε σε κανέναν κανόνα), πάνω από το φως της φύσης σε ένα νέο Ουρανό, ένα νέο στερέωμα, σε μια νέα πηγή Ενέργειας από την οποία ρέουν οι τέχνες. Εκεί με τα Θεϊκά της μάτια, χαρίσματα της ψυχής, αφουγκράζεται και αποκαλύπτει αυτό που την συγκινεί και την συνεπαίρνει. Γράφει με την καρδιά της και επιθυμεί να διαβαστούν με την καρδιά, αφήνοντάς τα να υπερπηδήσουν τους κοινωνικούς προγραμματισμούς, τα συρματοπλέγματα του εγώ και να αγγίζουν το αληθινό νόημα της έκφρασης μέσα από το στοχασμό και τη βαθύτερη κατανόηση, Η εξέλιξη....είναι η εσώτερη συγκίνηση, είναι η επαφή με τη Θεϊκότητα μέσα μας. «Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά Θεάματα και ακούσματα» Σωκράτης. Όλοι είμαστε ψυχές σε εξέλιξη. Όλα γύρω μας και μέσα μας συμβαίνουν για να πάμε μπροστά, να ανελιχθούμε , να γίνουμε άτομα(άτμητα). Είμαστε μια συλλογική συνειδητότητα. Ο πραγματικός μας εαυτός είναι καθαρή συνειδητότητα. Συνειδητότητα είναι το αιώνιο παρόν και δεν μπορεί κανείς να βρει ευτυχία με το να χάνει τον εαυτό του μέσα στο νεκρό παρελθόν ή το ψεύτικο μέλλον. Μακάρι να ζούμε πάντα μέσα στην παρούσα απεριόριστη ομορφιά του Θεού. Να βρούμε την επαφή με τον εσωτερικό μας οδηγό, για να έχουμε ένα θαυμάσιο ταξίδι στο φως..»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η κ. Βαρβάρα Τσακουρίδου γεννήθηκε στο Κιλκίς. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Λάρισα. Εργάστηκε ως ιδιωτική και δημόσια υπάλληλος. Ζει και δημιουργεί στο Βόλο, την πόλη που τη γαληνεύει και την εμπνέει. Έχει μια κόρη τη Θεοφανώ- Φαιναρέτη. Μελέτησε Μεταφυσική Φιλοσοφία από τα νεανικά της χρόνια αναζητώντας ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή, μέσα από εσωτερική πνευματική αναζήτηση, διότι πιστεύει πως το πνεύμα είναι η πραγματική υπόσταση του ανθρώπου και εξυψώνοντάς το θα φτάσει κάποτε ο άνθρωπος στην τελείωση, στην ολότητα, απαλλαγμένος από την οδύνη και τη βάσανο. Πιστεύει πως η πραγματική ελευθερία είναι εσωτερική. Σε κάθε τι που την περιβάλει βλέπει το εφήμερο και έτσι αποφεύγει την προσκόλληση. Ακολουθεί τη Μέση οδό. Λατρεύει το Φως, την Αλήθεια, την Καθαρή Ματιά… Έχει συγγράψει 4 ποιητικές συλλογές. «Το ρόδι και το Κερί», «Το Καντήλι», «Φαιναρέτη- ποίημα αγάπης», «Εν Εξελίξει» στην ατραπό της Παγκόσμιας συνειδητότητας.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass