ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Συναυλία ελληνικού τραγουδιού στη Βελίκα

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2015 7:43

ΑΓΙΑ (Γραφείο "Ε")

Του Νίκου Γουργιώτη

Συναυλία ελληνικού τραγουδιού θα δοθεί αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» της Βελίκας στη θέση «Πλατάνια».

Η συναυλία περιλαμβάνεται σε μια σειρά άλλων, που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, σε μια προσπάθεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθημέρου μια χαρμόσυνη, ευχάριστη και ελπιδοφόρα προοπτική, να απαλύνει τον πόνο από την ανημποριά των πιστών και τις τύψεις από τις αμαρτίες, να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει ντόπιους και επισκέπτες. Επιπλέον στόχος, με αυτόν τον τρόπο, είναι να αναδεικνύονται εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι και ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας και, συγχρόνως, να γίνει θεατής μιας σειράς εξαιρετικών εκδηλώσεων που ταιριάζουν στους χώρους, τους αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλλουν σε ένα πολιτιστικό διέξοδο.

Της συναυλίας, στις 7:30 το απόγευμα, θα προηγηθεί ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εκεί θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα παρευρεθεί κατόπιν και στη συναυλία.

Σ’ αυτή, που τιτλοφορείται «Η Παναγιά το πέλαγος κρατούσε στην ποδιά της», θα ακουστούν γνωστά τραγούδια για τη θάλασσα του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Νίκου Καββαδία, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων. Στο τραγούδι θα είναι ο Βαγγέλης Κορομηλής και η Άννα Κίτσου. Στο πιάνο ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» και ο Δήμος Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass