Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΧΙΡΙΔΗΣ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Πέθανε ο «κακός» του ελληνικού κινηματογράφου

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 0:06

 

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης που ταυτίστηκε με ρόλους «κακού». Ο Νίκος Τσαχιρίδης που έγινε γνωστός για τους χαρακτηριστικούς ρόλους σε πολλές ελληνικές ταινίες, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ενώ το 2012 διαγνώστηκε με τη νόσο του Aλτσχάιμερ.

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Μαγική πόλη» όπου ο Νίκος Κούνδουρος του είχε δώσει έναν μικρό ρόλο. Μερικές γνωστές ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν οι «Καμικάζι αγάπη μου», «Φυλακές ανηλίκων», «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», «Η φανέλα με το νούμερο 9».

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής. Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία Μαγική πόλη ( 1954 ) όπου ο Νίκος Κούνδουρος του έδωσε έναν μικρό ρόλο. Οι ρόλοι του στις περισσότερες ταινίες ήταν κυρίως σκληροί δευτερεύοντες.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης έπαιζε πάντα πειστικά τον ρόλο του, για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ένας από τους σκληρότερους του Ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ ), ενώ εκτός από άριστος ηθοποιός ήταν και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου.

Ζούσε στα Μελίσσια. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο των Μελισσίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass