Η σύγκρουση δύο ηγετών της Σμύρνης

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Β. ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2019 15:10

Με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, στο Χατζηγιάννειο - Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59), το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ, ο Σύλλογος Σερραίων «Ο ΛΑΪΛΙΑΣ» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα τιμήσουν τα 100 χρόνια από την έναρξη της Μικρασιατικής εκστρατείας με την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη «ΣΜΎΡΝΗ 1919-1922 - Στεργιάδης εναντίον Χρυσόστομου».


Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., θα μιλήσουν ο Άγγελος Πετρουλάκης και ο συγγραφέας, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Με το νέο βιβλίο του ο βραβευμένος για το έργο του Βασίλης Τζανακάρης επιστρέφει στην προκυμαία της Σμύρνης εκεί όπου, εκατό χρόνια πριν, στις 2 Μαΐου 1919, γράφτηκε η ματωμένη αρχή του τέλους της Μεγάλης Ιδέας, που μας οδήγησε από τα φανταχτερά χρόνια της δόξας σ΄ εκείνα της καταισχύνης. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό χρονικό μιας φλογισμένης τριετίας που καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη σκοτεινή και άγνωστη σύγκρουση των δύο κορυφαίων ηγετών της Σμύρνης, του Ύπατου Αρμοστή Αριστείδη Στεργιάδη και της κορυφής της ορθοδοξίας, του μητροπολίτη Χρυσόστομου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass