Πτυχία και έκθεση για τους απόφοιτους του εργαστηρίου της Πινακοθήκης

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:46

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο αίθριο του 1ου ορόφου της Πινακοθήκης η έκθεση με έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού των απόφοιτων μαθητών των ενηλίκων τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.
Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο «4 τέχνες στο Ελεύθερο Εργαστήρι», εκτίθενται έργα τριάντα τριών δημιουργών, οι οποίοι χθες διά χειρός του δήμαρχου και πρόεδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Απόστολου Καλογιάννη έλαβαν τα πιστοποιητικά-πτυχία της διετούς φοίτησής τους στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.


Ο κ. Καλογιάννης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γεωργίου Κατσίγρα αποτελεί ένα φορέα πολιτισμού ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. ...Σήμερα, εγκαινιάζουμε την έκθεση των ενηλίκων μαθητών του Εργαστηρίου. Τριάντα τρεις δημιουργοί που έχουν αποφοιτήσει την τελευταία διετία από τα τμήματα ενηλίκων του Εργαστηρίου παρουσιάζουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια κάνοντάς μας κοινωνούς των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών. Πίνακες ζωγραφικής, έργα κεραμικής, χαρακτικά και ψηφιδωτά διαμορφώνουν ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό παζλ με συνεκτικό ιστό τη γραμμή, το χρώμα και τη φόρμα. Το μοντέρνο συναντά το κλασικό και το βίωμα τη φαντασία. Συγχαίρουμε τόσο τους σπουδαστές όσο και τους καθηγητές τους, πολύτιμους αρωγούς στο έργο τους και τους ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργικοί».
Ακολούθησε χαιρετισμός της αντιπροέδρου της Πινακοθήκης κ. Αννυς Ψάρρα και εν συνεχεία δόθηκαν τα πτυχία. Οι τριάντα τρεις καλλιτέχνες που έλαβαν τα πτυχία τους και που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Θεολόγος Διαμαντίδης, Ευθαλία Παπαγεωργίου, Γκέβρου Κατερίνα, Κωστοπούλου Μαρία, Φανή Παπαμήλιου, Κωνσταντίνα Μπουκουβάλα, Παρασκευή Αμπατζή, Σταματία Γεωργίου, Ηλίας Ντάσιος, Ελισάβετ Καραμίχου, Εφη Καραβαγγέλη, Εφη Πουρνάρα, Μαρία Αδαμοπούλου, Νικόλαος Μίχος, Ρεβέκκα Κουτσονίκου, Χρυσάφω Μαντζώρου, Χριστίνα Καλογιάννη, Μαρίνα Μπουρνένα, Πέτρος Μπουροτζίκας, Κωνσταντίνα Σιουποτίνα, Μαρία Σιουποτίνα, Κάτια Κιούση, Αθανασία Νικολίτσα, Ζαχαρούλα Μπογογιαννίδου, Γεωργία Κοιλούκου, Παναγιώτα-Ειρήνη Ευαγγέλου, Σοφία Τζίκα, Μένη Ντούσια, Σωτήρης Παππάς, Βασίλης Καραβάκας, Σοφία Ταυσταρίδου, Μίκα Καρακάση, Γεωργία Κιλούκου. Οι δάσκαλοι των αποφοίτων σπουδαστών είναι η Μαριάννα Γκουντουβά, Αντώνης Καρακωνσταντάκης και ο Αθανάσιος Φαλιάγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass