Το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας γιορτάζει τα σαράντα χρόνια του

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΖΗΝΑ ΠΑΤΕΡΑ»

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 16:00

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του και καλεί όλους τους μαθητές, τα μέλη και τους φίλους του στην ομιλία με θέμα:

«Επιτόπιες εθνογραφικές καταγραφές και ζητήματα δημοσίευσης των δημοτικών τραγουδιών και διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών» αύριο Σάββατο και ώρα 7 μ.μ., στο «σπίτι» του Λυκείου, στην αίθουσα «Ζήνα Πατέρα» (οδός Δήλου 17). Ομιλητής είναι ο διευθυντής Ερευνών στο Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, θέση που υπηρετεί από το 2002.

Ο Ευάγγελος Θ. Καραμανές σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λαογραφία, Κοινωνική Aνθρωπολογία και Εθνολογία στo Tμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ και στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Παρισίων όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας ιδρύθηκε το 1979 και συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας και προσφοράς στην πόλη και στη χώρα μας, καταγράφοντας και παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από την πλούσια ελληνική παράδοση.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει δεξίωση για την ανταλλαγή ευχών για τη συνέχιση της πορείας του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass