ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΟΛΗ

Σινεφίλ οι Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2015 23:00

 

Μια βραδινή έξοδος δε σημαίνει απαραίτητα βόλτα για ποτό σε ένα από τα μπαρ του κέντρου. Αν και φράση κλισέ ίσως οι στίχοι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ’ τα θερινά τα σινεμά, νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά», μας οδηγούν τις νύχτες του καλοκαιριού στο «Σινέ Μύλος».

Σε ένα καυτό πολιτικά καλοκαίρι, το θερινό σινεμά αποδεικνύεται ιδανικός κινηματογραφικός τόπος αποσυμπίεσης για τον Λαρισαίο. Καρέκλες σκηνοθέτη, τραπεζάκια για την μπύρα, το ποτό, το φαγητό και ποδαράκια ψηλά. Σα να βρίσκεται κανείς στη βεράντα του σπιτιού του.

Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους πάντες. Ίσως το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Και κάπου εκεί έρχεται το θερινό «Σινέ Μύλος», όπου την περίοδο των capital control τα νούμερα έδειξαν ότι οι Λαρισαίοι διέθεσαν τα πολύτιμα μετρητά που είχαν στην τσέπη τους για να πάνε «σινεμαδάκι». Κάθε βράδυ περισσότερα από εκατόν πενήντα άτομα παίρνουν θέση για να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία, για να ταξιδέψουν μέσα από το λευκό πανί της μεγάλης οθόνης στην Αργεντινή, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, να γελάσουν και να συγκινηθούν. «Χαιρόμαστε που ο κόσμος αγκάλιασε το θερινό σινεμά της πόλης. Τα πήγε πραγματικά πάρα πολύ καλά», δήλωσε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεοδώρα Μουκούλη.

Το «Σινέ Μύλος» φέρνει στο νου αναμνήσεις από βραδιές με πανσέληνο κι αστέρια, χαλίκια, ποπ κορν και πρώτα ραντεβού. Διαθέτει προσωπικότητα, στιλ, φανατικό κοινό και μια ιδιαίτερη, νοσταλγική αισθητική, άρρηκτα συνδεδεμένη με καλοκαίρι στην πόλη. Η Λάρισα φέτος δεν άδειασε και ο θερινός κινηματογράφος αποτέλεσε μια οικονομική διέξοδο καθώς το εισιτήριο είναι μόλις 4 ευρώ.

Από σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα προβάλετε η δραματική ταινία «Φιλομένα» σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The Lost Child of Philomena Lee» - «Το χαμένο παιδί της Φιλομένα Λι» του Μάρτιν Σίξσμιθ και διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας που ψάχνει να βρει τον γιο της. Πρωταγωνιστούν οι Τζούντι Ντεντς και Στιβ Κούγκαν.

Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας όπου και έλαβε το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 27 Νοεμβρίου 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερης Ταινίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Ντεντς.

Απέσπασε επίσης τέσσερις υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας ένα και τρεις για Χρυσή Σφαίρα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass