«Τα Καραγκούνικα. Τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 15:11
1) Η συγγραφέας του βιβλίου Αποστολία Κυργιάκη 1) Η συγγραφέας του βιβλίου Αποστολία Κυργιάκη

Το νέο βιβλίο της Αποστολίας Κυριάκη με τίτλο «Τα Καραγκούνικα. Τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο και ώρα 5 μ.μ. στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός και ποιήτρια Φωτεινή Κουφογάζου-Αγγουριδάκη και η αρχαιολόγος, πρόεδρος ΤΚ Σταυρού Καρδίτσας Μελίνα Μπαζή, ενώ θα συντονίζει η βιβλιοθηκονόμος, προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού στον Δήμο Καρδίτσας Παρασκευή Σδρόλια.

«Τα Καραγκούνικα. Τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» περιέχουν αυτοτελείς, σύντομες ιστορίες της καραγκούνικης… τρέλας, των παλαιότερων και των νεότερων χρόνων, που είτε έχει βιώσει η ίδια η συγγραφέας, είτε της έχουν αφηγηθεί μεγαλύτεροι, στην καραγκούνικη διάλεκτο! Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των Καραγκούνηδων. Τα μηνύματα που απορρέουν από αυτές, πολλαπλά και ανεξάντλητα. Οι βασικοί ήρωες του βιβλίου, είναι η θεια-Φώτω και ο μπάρμπα-Στέφος κι ας… εισβάλλουν ενδιάμεσα διάφορες άλλες θειες και μπαρμπάδες! Στην ουσία, στα πρόσωπα της θειας-Φώτως και του μπάρμπα-Στέφου, συγκεντρώνονται οι χαρακτήρες των ανθρώπων που ζουν στον κάμπο της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Η θεια-Φώτω είναι η μάνα, η γιαγιά, η ξαδέρφη, η σύζυγος, η γειτόνισσα, η συμπεθέρα και αντιστοίχως ο μπάρμπα-Στέφος, ο παππούς, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο γείτονας, ο μπατζανάκης κ.λπ. Είναι δύο από εμάς, αλλά… πολλοί και ζουν ανάμεσά μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass