«Η Λάρισα πρέπει να επαναδιατυπώσει την ταυτότητά της»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 16:02

«Ο σκοπός του συγγραφέα είναι να παγιδεύσει το μυαλό του αναγνώστη για να το αναγκάσει να σκεφθεί μόνο του. Να δει την ευχάριστη, την όμορφη πλευρά μιας εικόνας» τόνισε χθες ο κ. Νίκος Παπαθεοδώρου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου «Οπου και να ταξιδέψω.

Περπατώντας σε 24 πόλεις», που έγινε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Ο αρχαιολόγος του άστεως, όπως έχει χαρακτηριστεί ο κ. Βατόπουλος, τόνισε μιλώντας στην «Ε» ότι «Χαίρομαι πολύ γιατί έρχομαι συχνά στη Λάρισα και κάθε φορά που έρχομαι στην πόλη σας ανακαλύπτω και κάτι καινούριο. Σήμερα που είχα λίγο χρόνο και περπάτησα στο κέντρο ένιωσα πολύ πιο οικεία. Οπως είπα και στη συνέντευξη σ' εσάς, βλέπω ότι η πόλη προχωράει. Η Λάρισα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα που ερευνώ την ιστορία και τη φυσιογνωμία των πόλεων αφού έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς και υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση για τη Λάρισα. Είναι μια πόλη ωραία, έχει έναν δυναμισμό εξαιρετικά ενδιαφέροντα και πολλά μεταπολεμικά κτίρια της πόλης είναι αξιοπρόσεκτα, αν καθαριστούν και αναδειχτούν μπορεί να γίνει μια πάρα πολύ ωραία επαναδιατύπωση της αστικής φυσιογνωμίας τους. Σκοπός του βιβλίου είναι να επαναφέρει ένα δημόσιο βλέμμα πάνω στο στίγμα των ελληνικών πόλεων, είναι πάρα πολύ σημαντικό εφόσον μιλάμε για την επόμενη μέρα της χώρας μας να μιλήσουμε για το πώς όλες οι πόλεις μπορούν να ανασυγκροτηθούν και να είναι κομμάτι της νέας εποχής που θέλουμε όλοι να έρθει στην Ελλάδα. Η Λάρισα αν και είναι ένα μεγάλο κέντρο, έχει ένα τεράστιο περιθώριο επαναδιατύπωσης της ταυτότητάς της». Ο κ. Παπαθεοδώρου στην παρουσίαση επισήμανε ότι «Ο συγγραφέας επικεντρώνεται σε πράγματα τα οποία περνάνε απαρατήρητα σε άλλους, αναδύει τις αναμνήσεις κάθε πόλης, γιατί γνωρίζει ότι η μνήμη είναι το σπουδαιότερο αντίδοτο της λήθης». Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας στον χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κ. Βατόπουλε που ασχοληθήκατε με την ελληνική περιφέρεια. Με πόλεις που αγωνίζονται να κρατήσουν τα παιδιά τους να μη φύγουν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό, να μείνουν εδώ που μεγάλωσαν, εδώ που βρίσκονται οι άνθρωποι που αγαπούν, εδώ που είναι το σπίτι τους. Η Λάρισα είναι μια τέτοια πόλη. Μια πόλη ζωντανή, πολυπολιτισμική, ανοιχτή, ανεκτική, χαρούμενη, όμορφη, λειτουργική». Στην εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ για τον συγγραφέα και για το βιβλίο του μίλησε ο κ. Θωμάς Κυριάκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass