Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2019 16:13

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας διοργανώνει την 3η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών, «…στου Ολύμπου την αυλή, τραγουδάμε παραδοσιακούς σκοπούς», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, μεθαύριο Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη».

Συμμετέχουν οι Παραδοσιακές Χορωδίες των Συλλόγων: Ομίλου Ερευνών Πηλίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων, και της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας με τη χορωδία των ενηλίκων και την παιδική παραδοσιακή χορωδία.

Η 3η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα παιδιά των τμημάτων της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα ταξιδέψουν τον κόσμο στις γιορτές των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς με ευχές και παινέματα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Κωστούλης – κλαρίνο, Λευτέρης Γάλλος – βιολί, Νίκος Ευαγγέλου – λαούτο, Δημήτρης Κούρτης – κρουστά.

Λίγα λόγια για την «οικοδέσποινα» Χορωδία της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας:

Το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού ξεκίνησε το 2013 με υπεύθυνο τον κ. Μάριο Σαρακατσιάνο - μουσικό, πτυχιούχο του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Έχει ως στόχο τη διατήρηση, την παρουσίαση και την προαγωγή της παραδοσιακής μουσικής και των τραγουδιών και αποτελείται από περίπου 30 άτομα. Το ρεπερτόριό της είναι παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις στην Ελασσόνα, στη Λάρισα, στο Φεστιβάλ Χορωδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, στα Γιαννιτσά, στα Τρίκαλα και συνεργάστηκε με το Εργαστήρι Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής «Μελωδία» σε συναυλίες με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Παντελή Θαλασσινού. Υπεύθυνος είναι ο κ. Μάριος Σαρακατσάνος.

Η παιδική παραδοσιακή χορωδία της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και την επιμέλεια στην εκδήλωση έχει η Κατερίνα Γκουσγκούνη.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass