Γιορτινά «ηχοχρώματα» και ύμνοι στην Ελασσόνα

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ»

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2019 15:48

Με γιορτινά «ηχοχρώματα» και κατανυκτικούς ύμνους πλημμύρισε η Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τον τίτλο «Οι ουρανοί αγάλλονται… χαίρει η κτίσις όλη!» που διοργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

«Ξεναγοί» στην όμορφη μεστή συναυλία οι 80 και πλέον μεγάλοι και μικροί χορωδοί της Μικτής Χορωδίας και της Παιδικής χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας αντίστοιχα. Υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευλαμπίας Ντούλα, γιόρτασαν και ύμνησαν τη Γέννηση του Ιησού Χριστού, «καταθέτοντας» ερμηνείες επιλεγμένων ύμνων, νανουρίσματα, κάλαντα, γιορτινά και ευλαβικά άσματα από διάφορες γωνιές της χώρας μας(…παλιά Τσαριτσάνη, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ικαρία, κ.ά) αλλά και από την Ισπανία, το μακρινό Πουέρτο Ρίκο, την Ιταλία, τη Γερμανία.

Στο πιάνο συνόδευσε ο καθηγητής Παναγιώτης Μπαλανίκας.

Τη γιορτινή βραδιά άνοιξε η εμφάνιση του 30μελούς χορωδιακού συνόλου «Θεσσαλοί Μελωδοί», της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, που υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη – καθηγητή Γιώργου Λεμονόπουλου, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, χάρισε στο κοινό το ιδιαίτερο στοιχείο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με οκτώ επιλεγμένους ύμνους.

Στη Χορωδία «Θεσσαλοί Μελωδοί» συμμετείχαν χορωδοί - μαθητές από τις Σχολές των Ι. Μητροπόλεων Ελασσώνος, Δημητριάδος και ιεροψάλτες της Ι. Μητρόπολης Λαρίσης.

Το παρατεταμένο και διαρκές χειροκρότημα του κόσμου, τόσο στη ροή του προγράμματος, όσο και στο τέλος της εκδήλωσης, ήταν η επιβράβευση των δεκάδων θεατών – ακροατών προς τους μικρούς και μεγάλους «πρωταγωνιστές» της ποιοτικής χορωδιακής βραδιάς της Ελασσόνας.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν: εκ μέρους του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, δημοτικοί σύμβουλοι, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ – Νίκου, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, μέλη της «Ακαδημίας» Χορών και της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, κ. ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass